Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου: Νέα δωρεά προς το Μουσείο Μαυρομματίου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Karaiskakis Mavrommati pinakas Patragou

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου: Νέα δωρεά προς το Μουσείο Μαυρομματίου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Νέα δωρεά προς το μουσείο μας από την καταξιωμένη  με τεράστιο βιογραφικό ζωγράφο κ. Κατερίνα Πατραγκού από την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής  σε ελαιογραφία διαστάσεων 0,60Χ0,50cm του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη.

Ο πίνακας έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη  θέση στο μουσείο μας προς τέρψη των επισκεπτών μας.

Ο Σύλλογός μας με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε τη δωρεά της καλλιτέχνιδας ευελπιστώντας σε νέες δωρεές και άλλων δωρητών  εμπλουτίζοντας περεταίρω τα σημαντικά  εκθέματα  του μουσείου μας.

Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Δ. Γιώτης


Βιογραφικό:

Η Κατερίνα Πατραγκού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της  στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία . Τα πρώτα μαθήματα τα πήρε σε ένα μικρό εργαστήρι στην Καβάλα και αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον καταξιωμένο δάσκαλο διεθνή ζωγράφο και εξαιρετικό άνθρωπο Βασίλη Μποττα. Έλαβε μέρος με αλληγορική ζωγραφική σε Διεθνείς εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη ( 3international contemporary art fair) στη Ρώμη στο Παρίσι στην Κύπρο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας στη Ν.Κορεα. Στην Ελλάδα σε πάρα πολλές ομαδικες υπό την αιγίδα Δήμων και Περιφερειων ενώ έχοντας  στο ενεργητικό της  τεσσερις ατομικές.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές Δημόσιες και Μουσιακές συλλογές σε Ελλάδα Κύπρο Αυστραλία και Ν. Κορέα

Μουσείο THALASSA Museum Αγ. Νάπα Κύπρου ( Συλλογή Μ. Αλέξανδρος).

Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού Museum of Adelaide στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Πινακοθήκη Βίλλα Ροδόπη του κ. Κων.Ευαγγελάτου.

Αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μουσείο «Αλλοτροπια» Αντίκυρα Βοιωτίας. (Αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα του Διστόμου)

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Έργα της  επίσης βρίσκονται σε συλλεκτικές συλλογές σε Ελλάδα και Κύπρο. Βραβευτηκε με το master art collection στο Art expo της Ρώμης το 2019 Golden Award στην κατηγορία art στο International capital foundation 2021.

Είναι  μέλος του συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας. Μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ).Μέλος της εικαστικής ομάδας Επίμονη  Τέχνη.


Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου

«Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Μουσείο Μαυρομματίου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Total
0
Shares