Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,:Ρουμελιώτες στο χωριό του Καραϊσκάκη 

karaiskakis roumeliotes.10

Την Κυριακή 13/11 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο ιστορικό χωριό μας για πρώτη φορά πολιτιστικό Σύλλογο που εκπροσωπεί τους Ρουμελιώτες με τους οποίους μας συνδέουν οι αγώνες και η πολεμική δράση του χωριανού μας ήρωα Γ. Καραϊσκάκη σε ολόκληρη την περιοχή της Ρούμελης.

Συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Σύλλογος Ρουμελιωτών Κορυδαλού Αττικής  αλλά και φίλοι του Συλλόγου 5Ο άτομα επισκέφτηκαν ταπεινοί προσκυνητές όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν το χωριό του μεγαλύτερου πολέμαρχου του 21΄και απελευθερωτή της Στερεάς Ελλάδας Γ. Καραϊσκάκη.

Τους επισκέπτες συνόδευαν μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο [Μπάμπη] Κουδουνά και με ξεναγό τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ Δ. Γιώτη οι επισκέπτες νωρίς το πρωί της Κυριακής πρώτα επισκέφτηκαν την ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη όπου μετά τη θεία Λειτουργία η Αδελφή Αυγουστίνη τους ενημέρωσε για την ιστορία της Ι. Μονής προσφέροντάς τους συγχρόνως διάφορα εδέσματα . Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με άλλους επισκέπτες από τα Φάρσαλα . Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την σπηλιά του Καραϊσκάκη και κατεβαίνοντας στο Μαυρομμάτι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του χωριού μας με τα σπάνια εκθέματα .

Πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα αργά το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ντόπια παραδοσιακά ψητά σε ταβέρνα του χωριού μας όπου εκεί τους καλωσόρισε ο εκ μητρός καταγόμενος απ’ το χωριό μας  διευθυντής του ξενοδοχείου της Καρδίτσας ΚΙΕΡΙΟΝ,, κ. Λάμπρος Παραπραστανίτης όπου είχαν διανυκτερεύσει  αποκομίζοντας όπως μας ανέφεραν τις καλύτερες εντυπώσεις  υποσχόμενοι ότι θα ξαναεπισκεφτούν το πανέμορφο ιστορικό Μαυρομμάτι.

 

karaiskakis roumeliotes.8

karaiskakis roumeliotes.9

karaiskakis roumeliotes.10

karaiskakis roumeliotes

karaiskakis roumeliotes.1

karaiskakis roumeliotes.2

karaiskakis roumeliotes.3

karaiskakis roumeliotes.4

karaiskakis roumeliotes.5

karaiskakis roumeliotes.6

karaiskakis roumeliotes.7

 




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos

Περιφερειακή Διακυβέρνηση και συλλογική ηγεσία το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης

Next Article
dimos trikkaion

Νέα μείωση στο χρέος του Δήμου Τρικκαίων

Related Posts