Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Καρδίτσας: Πολιτισμός και φύση. Δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες της ανθρώπινης υπόστασης

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Καρδίτσας

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Καρδίτσας: Πολιτισμός και φύση. Δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες της ανθρώπινης υπόστασης

Το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, συμμετέχει, όπως και πέρυσι με την μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας, στις κινητοποιήσεις που αποσκοπούν στην προστασία της φύσης, στην πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας για τον απλό πολίτη κι όχι για τα μεγάλα συμφέροντα των εταιριών. Όπως και στο παρελθόν, το Παράρτημα Καρδίτσας (ΠΜΣ), για ακόμη μια φορά συμπαρίσταται στον αδύναμο και στέκεται πλάι σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Για εμάς τους μουσικούς, δεν μπορεί να συμβαδίσει η ανάπτυξη με ταυτόχρονη καταστροφή της φύσης. Πολιτισμός, υπό την ευρεία έννοια, είναι ο σεβασμός απέναντι στην φύση… ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο.

Το ΔΣ του παραρτήματος

Την απόφαση τους να αγωνιστούν ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα στον ορεινό όγκο των Αγράφων, που συντελείται με την τοποθέτηση εκτρωματικών ανεμογεννητριών, εξέφρασαν δεκάδες φορείς της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε σύσκεψη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου.

Οι φορείς καταγγέλλουν ότι το έγκλημα αυτό «παίρνει σάρκα και οστά», καθώς έχει αρχίσει η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονται για την περιοχή του Τυμπάνου.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη του Μουζακίου, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στο σημείο που αναμένεται να περάσουν τα φορτηγά.

Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή στην κινητοποίηση η οποία διοργανώνεται από φορείς την Κυριακή 07 Αυγούστου, στην πλατεία της Φυλακτής, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του αγώνα εξακολουθεί να είναι η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και οι επιχειρούμενες, εκεί, «επενδύσεις».
Total
0
Shares