Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτικός αυτοεξευτελισμός στο Βερολίνο: «Δεν είναι αυτό που νομίζετε»

Το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να αντιλαμβάνεται πόσο άσχημη εντύπωση κάνουν στους έλληνες πολίτες οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε πίσω από κλειστές πόρτες.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα έχει πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού του στην Γερμανία.

Έτσι, την ώρα που φωνές στήριξης για την χώρα μας ακούγονται δυνατά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και μέσα στην Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να τους πει ότι η λύση του προβλήματος περνάει από μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα: Που επί της ουσίας σημαίνει: «σας τα δίνω όλα αρκεί να ρίξετε τον Τσίπρα».

Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετά να παρουσιάσει στο Βερολίνο για να κάνει δελεαστικό το σχέδιό του. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι: Η στάση του απέναντι στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε τον Δεκέμβριο στους συνταξιούχους. Οι δηλώσεις του απελπιστικού Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά να πέσει η κυβέρνηση. Η αγωνιώδης έκκληση της Μαρίας Σπυράκη προς τους δανειστές, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Και, βεβαίως, η πρόσφατη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι «η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση πρέπει να ποινικοποιηθεί».

Το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να αντιλαμβάνεται πόσο άσχημη εντύπωση κάνουν στους έλληνες πολίτες οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε πίσω από κλειστές πόρτες. Γι αυτό έχει εξαπολύσει μια αξιοθρήνητη επικοινωνιακή εκστρατεία. Όχι, λέει η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάει εκεί για να παρουσιάσει το εξαιρετικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που ο ίδιος έχει καταστρώσει. Και επειδή το σχέδιο είναι πολύ σοβαρό, δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να υπάρχουν, όχι μόνο δηλώσεις και ενημέρωση, αλλά ούτε καν φωτογραφία από την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών. Διότι η φωτογραφία, είπαν σήμερα, δεν συνάδει με την σοβαρότητα του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη. Γιατί; Γιατί έτσι. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πολλά. Αρκεστείτε στην επική ανοησία περί «γαλανόλευκης φανέλας του Κυριάκου χωρίς ροζ αποχρώσεις». Στην διαρροή ότι «ο Σόιμπλε είδε τον Μητσοτάκη για 75 ολόκληρα λεπτά», που, ομολογουμένως, γέμισε με δέος την ελληνική κοινή γνώμη. Στην απολογητικότατη διαβεβαίωση ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει στο εξωτερικό αυτά που λέει στην Ελλάδα», λες και έχει πει κάτι συγκεκριμένο στην Ελλάδα (εκτός αν μας λένε ότι επί 75 λεπτά παρουσίαζε στον κ. Σόιμπλε τις αφόρητες γενικότητες που λέει στο εσωτερικό της χώρας). Πιστέψετε οτιδήποτε. Αλλά σε καμία περίπτωση «δεν είναι αυτό που νομίζετε».

Οι Έλληνες πολίτες ας το αντιληφθούν. Αυτό που νομίζουν είναι: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να ζητήσει εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει ιδίαν αντίληψη για το που πρέπει να απευθυνθεί. Παλιά ο βασιλεύς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του. Γιατί οι δανειστές να μην μπορούν διορίσουν τώρα τον κ. Μητσοτάκη; Ειδικά όταν το προσπαθεί τόσο φιλότιμα.

Ναι αυτό που νομίζετε είναι. Είναι ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός στις καλύτερες στιγμές του. Ένα πεδίο στο οποίο η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμα από ότι φαίνεται.

Για την αναδημοσίευση από το left
Αντωνίου Ηλίας
Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συμπαραστέκεται στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Next Article

Ας είμαστε ενωμένοι... ας ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ