Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτική με τρικ και μάνατζμεντ!!!

.

Της Σοφίας Τόλια,

Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου.

Οι τεχνικές της επικοινωνίας αποτελούν τις τελευταίες δεκαετίες βασικό συστατικό στοιχείο στην προσπάθεια των πολιτικών οργανισμών, των κομμάτων και των προσώπων να πλασάρουν το μήνυμά τους στο κοινό. Και στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύονται συνήθως ειδικοί διαμορφωτές της επικοινωνίας, που περισσότερο ασχολούνται με την εικόνα, το φαίνεσθαι και λιγότερο με την ουσία.

Την περασμένη Παρασκευή παρακολουθήσαμε στο Ζάππειο μια παράσταση με θεατράλε χαρακτήρα της συγκυβέρνησης Τσίπρα  – Καμμένου. Η φιέστα και το πανηγύρι στήθηκαν για να γιορτάσουν τάχα την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιμήκυνση του χρέους, που άλλοτε χαρακτήριζαν θηλιά στο λαιμό και πουλούσαν παραμύθι για διαγραφή του!!! Το αξεσουάρ, που ξεχώρισε στυλιστικά και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και των πολιτών συνολικά, ήταν η περιβόητη γραβάτα που φόρεσε ο Πρωθυπουργός. Η γραβάτα του Τσίπρα έγινε σύμβολο και αντικείμενο τρολαρίσματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η γραβάτα του Τσίπρα κατάφερε να αποπροσανατολίσει για λίγο ή περισσότερο από την έτσι και αλλιώς σκληρή πραγματικότητα και να αποχαυνώσει πολλούς ή περισσότερους! Όταν μετατοπίζεις τεχνηέντως το ενδιαφέρον του κόσμου από την ζοφερή πραγματικότητα σε εύπεπτα και ανούσια συνθήματα, σε σύμβολα και σε επικοινωνιακά τρικ, τότε διακατέχεσαι από πολιτικό αμοραλισμό και κυνισμό. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο τελευταίο Eurogroup κοντολογίς θέλει τη χώρα μας σε διαρκή εποπτεία, ανά τρίμηνο θα μας επισκέπτεται η τρόικα, η λιτότητα θα συνεχιστεί και θα επηρεάσει συντάξεις και αφορολόγητο, ούτε διαγραφή ούτε αναδιάρθρωση του χρέους έγινε! Με καθυστέρηση τριών ετών η κυβέρνηση πανηγυρίζει για αυτό που πέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, τη δεκαετή επιμήκυνση και μάλιστα χωρίς το κούρεμα χρέους 132 δις. Ευρώ που πέτυχαν εκείνες! Αλλά τότε ο Τσίπρας και η παρέα του ζούσαν τις αυταπάτες τους εις βάρος του ελληνικού λαού!

Όταν έχεις υποθηκεύσει τη χώρα σου για έναν αιώνα, όταν ματώνεις τους πολίτες σου με την αδυσώπητη φορολογία, όταν εκατοντάδες νέα μυαλά συρρέουν στις χώρες του εξωτερικού, όταν ξεπουλάς τα εθνικά σου δίκαια, όταν έχεις δυο στρατιώτες ακόμη αιχμαλώτους στην Τουρκία, όταν η συνήθης καθημερινότητα στιγματίζεται από ανομία, μπαχαλάκηδες, αυτοκτονίες απελπισμένων πολιτών, τότε κανένα πολιτικό μάνατζμεντ δεν θα σε σώσει! Καλή η προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με φιέστες, στημένα χαμόγελα και παρατεταμένα χειροκροτήματα, με χαριεντισμούς και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, αλλά η αδίστακτη προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά τρικ κάποτε τελειώνουν! Και τότε έρχεται αντιμέτωπος κανείς με τα προβλήματα και τη λαϊκή οργή, αλλά είναι για αυτόν αργά!

Όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός κ. Τσίπρα, καμία γραβάτα δεν τον καλύπτει!




Total
0
Shares
Previous Article

Σχολή Προπονητών Βόλεϊ Καρδίτσας: Ένας χρόνος επιτυχημένης πορείας

Next Article

Και ανακύκλωση ρουχισμού στα Τρίκαλα!