Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτική και νομική υποχρέωση η συντήρηση της επαρχιακής οδού “Καρδίτσα- Αργιθέα – Άρτα” από Υπηρεσίες Περιφέρειας Θεσσαλίας!

Σε συνέχεια του άριστου σημειώματος με φωτογραφικό υλικό του φίλου Πατριώτη Κώστα Β. Κούτσικου ( καταγωγή από Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας – Φοροτεχνικός στη Λάρισα- πολιτευτής με το Με’ΡΑ 25 στο νομό μας) σχετικά με την επικινδυνότητα του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό”  Καρδίτσα – Αργιθέα- ‘Αρτα”, τις πολλές βαθιές λακκούβες- νεροφαγιές , έλλειψη σήμανσης και στηθαίων,καθώς και φωτισμού στο Σήραγγες Συκιάς- όπως με επανειλημμένα άρθρα μας έχουμε δημοσιοποιήσει,να προσθέσουμε λόγω καλοκαιριού και αναμενόμενης αύξησης της δημόσιας κυκλοφορίας οχημάτων τα ακόλουθα:

1. Φίλοι όλοι οι Αιρετοί…. Περιφερειακοί και Τοπικοί.
Φίλτατοι όμως οι συνδημότες μας, ο Τόπος μας….
2. Η Περιφερειακή Αρχή ,τα όργανα της Αστυνομίας έχουν νομική υποχρέωση να καταγράφουν τις βλάβες του οδοστρώματος στις οδούς ευθύνης τους σε ειδικό βιβλίο και τάχιστα οι αρμόδιες για τη Συντήρηση Υπηρεσίες να αποκαθιστούν τις βλάβες, πριν συμβεί ατύχημα!
Ρητά προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία ( νόμος 3481/2006- νόμος Σουφλιά-άρθρο 7) η νομική και πολιτική υποχρέωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών.[ Νόμοι 3155/1955/2503/1997/2696/1999].
Η παράβαση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και οι τυχόν ζημιωθέντες  δικαιούνται αποζημίωσης…..
3. Τα όργανα της ΕΛΑΣ – που διέρχονται με την κινητή μονάδα τακτικά στην εν λόγω Επαρχιακή οδό, οφείλουν να ειδοποιούν αμέσως και εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες, τηρώντας ειδικό βιβλίο καταγραφής βλαβών.
Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης δύναται να προβαίνει σε γραπτή ειδοποίηση με κάθε μέσο [( email sms κλπ) & οι υπηρεσίες να απαντούν εντός 30 ημερών ( κατά ανώτατο)].
* Δικαιολογίες του τύπου:” Δεν επαρκούν οι πιστώσεις….. ή έχουμε ανάγκες στην Ανατολική Θεσσαλία…..” δεν ευσταθούν, ούτε συνιστούν…. ελαφρυντικά…..
4. Η Ορεινή Αργιθέα, η Δυτική Θεσσαλία, η Καρδίτσα ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι άδικες ανισότητες πρέπει Εδώ και Τώρα να αμβλυνθούν!
Ο κόσμος μας, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία, την παράταξη της Συμπολίτευσης _” Συμμαχία πολιτών” του νυν Περιφερειάρχη.
Επίσης, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τους Βουλευτές της.
Αναμένουμε το ενδιαφέρον,τα αυτονόητα για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων, λεωφορείου ΚΤΕΛ, ασθενοφόρων, σχολικών …..
5. Στη νέα θητεία των Αιρετών, δηλώνουμε ότι θα είμαστε ως ενεργοί πολίτες και Αργιθεάτες στην πρώτη γραμμή Διεκδίκησης και Προβολής των δικαίων Αιτημάτων της ορεινής Πατρίδας,της Δυτικής Θεσσαλίας!
Οι υπηρεσίες να εφαρμόζουν τους νόμους,να ασκούν ευόρκως  τα καθήκοντα τους, οι εργολάβοι να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα και τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.
Οι Επιβλέπουσες Υπηρεσίες να τηρούν τα νόμιμα…..Οι κακοτεχνίες να σημειώνονται και να αποκαθίστανται από τους ανάδοχους εργολάβους.
Έχουμε, ξαναγράψει, ότι χρειάζεται η Ανασυγκρότηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας, η αναβάθμιση του ρόλου της.
Οι Δημοτικές Αρχές, οι Αιρετοί οφείλουμε να….τσιγκλάμε ,όπως οι αλογόμυγες το…ράθυμο …το οκνό( οκνηρό )… άλογο!
Αρκεί μια βαρέλα…. τσιμέντο για να καλυφθούν οι επικίνδυνες λακκούβες….
Να διορθωθεί η Τσιμεντόστρωση στα Ελληνικά Αγίου Μηνά,όπου έχει διαλυθεί…
6. Εν πάση περιπτώσει, προτείνουμε στην Περιφερειακή Αρχή να καλέσει τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Τυμπάνου με κατασκευή Αιολικών έργων ( ΔΕΗ – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ- ΝΟΣΤΙΡΑ κλπ) να συνδράμουν στα πλαίσια της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους….
√ Να διορθωθούν οι κακοτεχνίες στον κεντρικό δρόμο Κελάρια – Αργύρι.
√ Με υπάρχει σήμανση από Κορακου έως Βραγκιανα και Αργυρι.
√ Φωτισμός στις 5 Σήραγγες Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας.
√ Μεταλλική επίστρωση στη γέφυρα Μπέλευ Πετρωτού.
√ Πλέγματα για πτώση βράχων
7.Η Αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας να βοηθήσει στην προβολή της Αιτημάτων της Καρδίτσας, της Αργιθέας και Δυτικής Θεσσαλίας.
Έως τώρα, υπήρξε…. άφωνη….πλην της παράταξης των Οικολόγων…..η οποία κατέθεσε σχετικές ερωτήσεις…..
Παράπονα πολλά και από Σωματείο ΤΑΧΙ και Φορτηγών για φθορές….
8. Το “Λόμπυ των Αργιθεατων “είναι δυναμικό και στους 4 νομούς της Θεσσαλίας!
Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο το Δασαρχείο Μουζακίου και η Δ/νση Δασών Καρδίτσας είχαν την ευαισθησία να μας απαντήσουν εγγράφως για το ερώτημα που θέσαμε ( μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών εργολαβίας Ασφάλτου από Διασταύρωση Σπηλιάς έως Λίμνη Στεφανιάδας/2 χλμ).
9. Με τη νέα κυβέρνηση, τη Νέα Βουλή όλα αλλάζουν!!!
Αλλά το κράτος πρέπει να αλλάξει από κάτω προς τα επάνω!
Η ενεργοποίηση του Πολίτη,του τοπικού Αιρετού αναγκαία προϋπόθεση…..
10. Ελπίζουμε να επανέλθουμε με ευχάριστες ειδήσεις…..
Η βατότητα του άξονα να αποκατασταθεί εντός Ιουλίου…..
Δημήτρης Παπακώστας
Πρόεδρος Δ.Σ.  Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας/ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.



Total
0
Shares
Previous Article
agia paraskeyh

Γιορτάζει η πόλη των Σοφάδων την Αγία Παρασκευή - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Next Article
ethiki kofon4

Τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών βράβευσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Related Posts