Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Ποιός τιμολογεί σ’ αυτό τον τόπο;»

 

*του Θανάση Θάνου

Μέσα στον Δεκέμβρη 2019 σε πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ, βάσει του αριθμού που εστάλη στο κινητό, σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας η κράτηση ήταν 1,00 ευρώ. Το 2018 η κράτηση ήταν 0,50 ευρώ.

Τι άλλαξε για να υπάρχει αύξηση 100%; Ελήφθη υπόψη κάποια μεταβολή της οικονομικής κατάστασης μου που να δικαιολογεί τέτοια αύξηση; Tο ίδιο ισχύει και για τις λοιπές Τράπεζες. To θέμα είναι πόσες άλλες παρόμοιες αυξήσεις μέσα στην καθημερινότητα δεν γίνονται αντιληπτές. Ανάλογα ερωτήματα μπορούν να διατυπωθούν και αλλού. Γενικεύοντας θεωρώ ότι o «κάποιος» έλεγχος από πλευράς κράτους όλων των τιμολογήσεων είναι απαραίτητος.

Όμως η άποψη μου είναι ότι υπάρχει «άβατο» για αρκετούς (Τράπεζες, κινητή τηλεφωνία, συνδρομητικά κανάλια, πετρελαϊκές επιχειρήσεις, supermarkets, χώροι υγείας-φροντιστηρίων- έργων κ.λπ.).

Εν τέλει οι τιμολογούντες θα πρέπει να αποφασίζουν για την οικονομική τους θέση όχι μόνο δια των αριθμών αλλά κυρίως βάση της οικονομικής δυνατότητας των ανθρώπων και των μεταβολών της (εδώ χρειάζεται το κράτος).

Ακόμη σημειώνω την άποψη μου ότι ο ιδιωτικός χώρος μόνο εφ’ όσον λειτουργεί σε επίπεδο ανταγωνισμού (χωρίς καρτέλ) και μόνο εφ’ όσον τελεί διαρκώς υπό την παρακολούθηση του δημοσίου, είναι απαραίτητος για την εν γένει ανάπτυξη. Τελικά παραμένει το ερώτημα «Ποιός τιμολογεί σ’ αυτό τον τόπο;».

*ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Θεοφάνεια στην Κοινότητα Καστανιάς - Μούχας

Θεοφάνεια στην Κοινότητα Καστανιάς - Μούχας

Επόμενο άρθρο
«Λογκατζάρια» στη Γελάνθη

«Λογκατζάρια» στη Γελάνθη