Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποιός πληρώνει Νερό και Ρεύμα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Φαναρίου;

 

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-ΠΑΜΙΣΟΥ-ΙΘΩΜΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ, ΚΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ:

ΥΠΗΡΞΕ ΥΔΡΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ; Η ΥΠΗΡΞΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ;

Αγαπητοί Πολίτες,

Ύστερα από καταγγελίες Συνδημοτών μας διαπιστώθηκε ότι, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΡΟΜΒΟΣ» ως μισθωτής του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στον περιβάλλοντα χώρο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο του «Κάστρου Φαναρίου» της Τ.Κ Φαναρίου, Δήμου Μουζακίου δεν τήρησε τους όρους του με Α.Π 8615/26-7-2017 (άρθρο 6 παρ. στ, θ) Συμφωνητικού Μίσθωσης Αναψυκτηρίου το οποίο και υπέγραψε με τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Μουζακίου.

Συγκεκριμένα και ενώ στο Συμφωνητικό (ΦΩΤΟ) προβλέπεται ρητά ότι, «τον μισθωτή βαρύνουν όλες οι δαπάνες για υδροληψία, φωτισμό, δημοτικά τέλη κάθε μορφής, ο μισθωτής οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση μετρητών ρεύματος και νερού. Η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και η κατανάλωση βαρύνει τον μισθωτή». Εν τούτοις μετά από ένα χρόνο και πλέον διαπιστώθηκε, αυτόβουλη – αυθαίρετη – απ’ ευθείας σύνδεση ιδιωτικής παροχής Ύδρευσης με κεντρικό αγωγό Ύδρευσης της Τ.Κ Φαναρίου (χωρίς υδρομετρητή και καταβολή δαπάνης σύνδεσης), που σκοπό είχε προφανώς την, «μη νόμιμη υδροδότηση του χώρου με λήψη νερού το οποίο και κατανάλωναν χωρίς την καταβολή τελών». Σύμφωνα με καταγγελίες Συνδημοτών μας επίσης, «υπήρξε εκτεταμένη ρευματοκλοπή» από παρακείμενη εγκατάσταση έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κάστρου  Φαναρίου, γεγονός το οποίο δεν διαπιστώθηκε, αλλά από πληροφορίες γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Φαναρίου τριφασική παροχή ΔΕΗ στο όνομα της επιχείρησης «ΡΟΜΒΟΣ».

Και ενώ ο κόσμος περιμένει έλεγχο και τήρηση των όρων του Συμφωνητικού Μίσθωσης, η Οικον. Επιτροπή του Δήμου Μουζακίου αποφασίζει (ΦΩΤΟ) μετά  από ένα χρόνο λειτουργίας του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Φαναρίου με μισθωτή την επιχείρηση «ΡΟΜΒΟΣ», και εγκρίνει!! δαπάνη 293,21€ προς τη ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) για «χορήγηση νέας παροχής, σύνδεση στο δίκτυο του ακινήτου αναψυκτήριο του κάστρου Φαναρίου» με αίτημα προφανώς του Δήμου Μουζακίου !! το οποίο οι υπεύθυνοι υποχρεούνται με βάση το Συμφωνητικό άμεσα να ανακαλέσουν.

Αγαπητοί Πολίτες, αδυνατούμε να παραδεχθούμε πως μπορεί αυτά να συμβαίνουν στην πραγματικότητα, δυστυχώς όμως επιβεβαιώνονται γιατί άμεσα μας έρχονται πληροφορίες για, «συγγενική σχέση του εκπροσώπου και μελών του Δ.Σ της  επιχείρησης «ΡΟΜΒΟΣ», με αιρετούς του Δήμου Μουζακίου (Δημοτικό Σύμβουλο τ. Αντιδήμαρχο-Πρόεδρο Τ.Κ).

Επίσης σωρηδόν καταφθάνουν οι πληροφορίες για απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου Μουζακίου προς την επιχείρηση «ΡΟΜΒΟΣ», για δαπάνες δεξιώσεων (με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ.Μ!!), επισκευή αντλιοστασίων!!!, Συντήρηση Βελτίωση Δημοτικού Δικτύου Φωτισμού!!! κ.α. (ΦΩΤΟ)

Αγαπητοί Πολίτες

Επειδή «δεν πρέπει εμείς να καταντήσουμε “χορηγοί ” και να πληρώνουμε το νερό τυχόν επιχειρηματικών δραστηριοτήτων»,

Καλούμε τις Ελεγκτικές Αρχές, τη ΔΕΥΑ Μουζακίου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε Καρδίτσας να ερευνήσουν και να ελέγξουν για λειτουργία παροχής ΔΕΗ στο όνομα της επιχείρησης, αξιώνοντας διαφυγόντα έσοδα Δ/Τ-Φ/Κ, κόστος παροχής τοποθέτησης υδρομέτρου, τέλη κ.α., επιβάλλοντας πρόστιμα, προσωποποιώντας και αποδίδοντας ευθύνες.

Για τις τυχόν πολιτικές ευθύνες προφανώς και λόγω ευθιξίας, ήδη έπρεπε κατά την άποψή μας να είχαν υποβληθεί και δημοσιοποιηθεί οι σχετικές παραιτήσεις.-

Μουζάκι 09-09-2018

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε., Γιώτης Λ., Βασιλάκος Α.

anapsiktirio kastro fanari 1

anapsiktirio kastro fanari 2

anapsiktirio kastro fanari 3

anapsiktirio kastro fanari 4

anapsiktirio kastro fanari 5 anapsiktirio kastro fanari 6 anapsiktirio kastro fanari 7 anapsiktirio kastro fanari 8 anapsiktirio kastro fanari 9 anapsiktirio kastro fanari 10




Total
0
Shares
Previous Article

ΟΠΕΚΑ: Αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων Κοινωνικού και Ιαματικού τουρισμού

Next Article

Στους «32» του κυπέλλου ΕΠΣΚ ΑΟ Μαγούλας, ΑΣ Αργιθέας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”