Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ; Μήπως η ακροδεξιά της συνιστώσα;

 

Προχθές έκλεισε  και τυπικά το θέμα των περικοπών στις συντάξεις. Οι συντάξεις δεν κόβονται. Η Νέα Δημοκρατία είχε θεωρήσει τις περικοπές αυτές σαν την ιστορική της ευκαιρία να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εκλογικής μάχης. Δούλεψε σκληρά για την επιβολή του μέτρου. Όταν ο Μοσκοβισί επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Αύγουστο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Χατζηδάκης του επιτέθηκε, λέγοντάς του ότι η ΝΔ διαμόρφωσε το πρόγραμμά της με δεδομένη την περικοπή των συντάξεων και ότι δεν μπορεί η Κομισιόν να συναινέσει στη μη περικοπή. Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και ο κ. Μητσοτάκης από τη Μέρκελ «Μην τους δώσετε τις συντάξεις γιατί μας κρεμάτε». Εξ’ άλλου ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, δήλωνε ότι οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν. Ενώ έβλεπαν, η ΝΔ και ο αρχηγός της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε σοβαρά για την ακύρωση των περικοπών, αντί να αλλάξουν τακτική, δούλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιβολή του μέτρου.

Έλα όμως που η ακύρωση των περικοπών είχε κερδηθεί από την κυβέρνηση. Μοναδική επιλογή για τη ΝΔ προχθές, ήταν να συρθεί στην ψήφιση του μέτρου για να μην γελοιοποιηθεί ολοκληρωτικά. Το ερώτημα ήταν αν θα εξαφάνιζε τον Κ. Μητσοτάκη και θα υπερψήφιζε στη ζούλα, όπως έκανε με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και το κοινωνικό μέρισμα. Ή αν θα έφερνε τον αρχηγό της στη Βουλή για να δώσει κάποια μάχη οπισθοφυλακών. Επέλεξε τελικά το δεύτερο. Και το έκανε με τον πιο ανήθικο και επικίνδυνο τρόπο. “Δώσατε το μακεδονικό για να μην κόψετε συντάξεις” ήταν η γραμμή του Κ. Μητσοτάκη. Που σημαίνει: “Επειδή είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, η ύπουλη στρατηγική μας χρεοκόπησε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε αυτά που προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε, εμείς σας καταγγέλλουμε ως προδότες”.

Από τα λεγόμενα του αρχηγού της ΝΔ προκύπτουν δύο απλά ερωτήματα:

  1. Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας. Γι’ αυτό προφανώς έδωσαν στον Τσίπρα τις συντάξεις, ώστε να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αν λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει κάτι τέτοιο, όφειλε να το έχει πει ανοιχτά και δημόσια και μάλιστα να το πει και στους ίδιους. Έστω και τώρα ας τολμήσει να ψελλίσει τα ίδια που εξεστόμισε στην ελληνική βουλή μπροστά στη Μέρκελ και τον Γιούνκερ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην Ευρωπαϊκή Δεξιά. Αν δεν το τολμήσει, θα είναι και χυδαίος ψεύτης και «κότα».
  2. Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει σοβαρά ότι έγινε παζάρι του μακεδονικού με τις συντάξεις, όφειλε να το επισημάνει όταν υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Και να μην περιμένει να κλείσει το θέμα των συντάξεων για να το πει. Το μακεδονικό ούτε που του πέρασε από το μυαλό τότε. Του πέρασε όταν κατάλαβε ότι θα συρθεί στη Βουλή για να ψηφίσει την ακύρωση των περικοπών.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι υπερπατριώτης ενάντια στις συντάξεις και τυχοδιώκτης ενάντια στις Πρέσπες. Όλο και πιο συχνά χρησιμοποιεί τον καφενειακό ακροδεξιό και συνωμοσιολογικό λόγο του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Θα ήταν γραφικός αν δεν δούλευε τόσο εντατικά για λογαριασμό της Ακροδεξιάς. Τώρα είναι και επικίνδυνος.

Υ.Γ.: Θα προβληματιστούν άραγε εκεί στη ΝΔ από το κλείσιμο του ματιού του φύρερ της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου για υπό όρους κοινοβουλευτική στήριξη της Χρυσής Αυγής προς τη Νέα Δημοκρατία;

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αντωνίου Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Αντεπιτίθεται ο ΑΣ Αργιθέας!

Next Article

Δωρεάν φάρμακα σε ογκολογικούς ασθενείς