Ποιες συναλλαγές σταματούν οι τράπεζες – Οδηγίες για αναλήψεις και καταθέσεις


Σε έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού αλλά και του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, προχωρά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, από σήμερα Τρίτη (24/3), οι συναλλαγές στις τράπεζες και συγκεκριμένα στα καταστήματα με φυσική παρουσία δεν θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr


Total
0
Shares
Previous Article

Το ΥΠΕΣ χρηματοδοτεί με 260.600 ευρώ το Δήμο Αργιθέας και 286.600 ευρώ το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Next Article

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα η πληρωμή των συντάξεων - Ποιοι πληρώνονται και πώς

Total
0
Share