Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου «Ο γύρος της Λάρισας»

Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου «Ο γύρος της Λάρισας» το Σάββατο και την Κυριακή 11 -12 Μαρτίου 2017

Κώστας Αγοραστός: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια»

Διαδρομή του αγώνα  Συκούριο, Ελευθέριο, Ομορφοχώρι, Συκούριο

Ποδηλατικό αγώνα με τίτλο «Ο γύρος της Λάρισας» διοργανώνουν ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Τεμπών και Κιλελέρ το Σάββατο και την Κυριακή 11 -12 Μαρτίου 2017 με διαδρομή Συκούριο, Ελευθέριο, Ομορφοχώρι, Συκούριο. Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 600 η διοργάνωση θα έχει διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου – ατομικής χρονομέτρησης – αντοχής – στις κατηγορίες Μάστερς, Ανδρών, Παίδων, Γυναικών, Κορασίδων, Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα και Open. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το Σάββατο και την Κυριακή διεξάγεται ένας μεγάλος ποδηλατικός αγώνας «Ο γύρος της Λάρισας». Ο αγώνας αυτός έχει 286 συμμετοχές το Σάββατο και 305 την Κυριακή σε μια διαδρομή Συκούριο, Ελευθέριο, Ομορφοχώρι και με τερματισμό στο Συκούριο. Υπάρχουν συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και αυτό αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, φέρνουμε μεγάλες διοργανώσεις με πολλές συμμετοχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον δραστήριο Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, τους Δήμους Τεμπών και Κιλελέρ, την Τροχαία, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους εθελοντές γιατί χωρίς αυτούς οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή και την βάζει στο καλεντάρι των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων».

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: « Μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση γίνεται στην περιοχή μας σε συνεργασία της Περιφέρειας, των Δήμων Τεμπών και Κιλελέρ και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας. Μια διοργάνωση η οποία πέρα από τον εθελοντισμό και τη συνεργασία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και της φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, την Τροχαία, τους χορηγούς, τους εθελοντές για την άριστη συνεργασία.

Σάββας Τσοπούρογλου – Πρόεδρος Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον Περιφερειάρχη ο οποίος αγκαλιάζει τον αθλητισμό και με τις διοργανώσεις και τα event, που γίνονται, δημιουργείται αθλητικός τουρισμός στην περιοχή με θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία. Έχουμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, περίπου 600 στο σύνολο και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ότι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις πρώτη σε όλη την χώρα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και παρακαλούμε τους πολίτες που θα κινούνται σε αυτούς τους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Στέλλα Στράτου – Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας: «Από πλευρά μας έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα είναι διαθέσιμες εκείνη την ημέρα θα καλύποτυν όλες τις διασταυρώσεις και τα κρίσιμα σημεία. Εξάλλου τέτοιοι αγώνες έχουν γίνει με επιτυχία και στο περελθόν. Παρακαλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις και τη σήμανση που θα υπάρχει».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ακόμα ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Αχ. Χατζούλης και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

2a56604cef820f559ece5414c4daddb5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Περιοχή ΤΕΜΚΑ – πλησίον Ομορφοχωρίου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Παράδρομος Εθνικής Οδού

  • Μίνι Μικρά – Μεγάλα: 2 χλμ.
  • Κορασίδες: 11,5 χλμ.
  • Γυναίκες – Παίδες: 11,5 χλμ.
  • Άνδρες – Μάστερ: 23 χλμ.
  • Όπεν: 11,5 χλμ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 14:00 Μίνι Μικρά – Μίνι Μεγάλα 1 λεπτό
Και ακολουθούν οι κατηγορίες

  • Κορασίδες
  • Παίδες – Γυναίκες
  • Άνδρες – Mάστερ – Όπεν

Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί βάσει των δηλώσεων συμμετοχής την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Συκούριο, κτήριο προσκόπων

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:00 και επόμενες εκκινήσεις μετά τον τερματισμό της πρώτης κατηγορίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

  • Μίνι: Δρόμος Λάρισας – Συκουρίου – Συκούριο (9,8 χλμ.)
  • Υπόλοιπες κατηγορίες:Συκούριο – Όσσα – Χειμάδι – Ελευθέριο – ΤΕΜΚΑ – Παράδρομος Ε.Ο. – Δρόμος Λάρισας – Συκουρίου – Συκούριο (στροφή 32,5 χλμ.)
    • Κορασίδες:1 στροφή
    • Γυναίκες – Παίδες:2 στροφές
    • Άνδρες – Μάστερ:4 στροφές
    • Όπεν:3 στροφές

883d2f5e19c97dd3b171fc3617f3e796




Total
0
Shares
Previous Article

Στήριξη και «ευχαριστώ» από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts