Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Μουζακιώτικο Καρναβάλι

Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Μουζακιώτικο Καρναβάλι

Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Μουζακιώτικο Καρναβάλι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/03) το 2ο Μουζακιώτικο Καρναβάλι, που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι».

Πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί επισκέπτες έβαλαν τις στολές τους, μασκαρεύτηκαν και ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μουζακίου για να γιορτάσουν τις Απόκριες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών εκμεταλλεύτηκαν την ανοιξιάτικη ημέρα και ξεφάντωσαν στο Μουζακιώτικο Καρναβάλι που αναβίωσε μνήμες από τα παλιά.

Το επιτυχημένο αποκριάτικο γλέντι έλαβε χώρα αρχικά κατά μήκος της κεντρικής οδού Αντ. Βασιλείου και ακολούθως στην κεντρική πλατεία, με παρέλαση αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών υπό τους ήχους ξέφρενης μουσικής, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Έφη Πατσιαούρα. Εκεί τα σχολεία και οι σύλλογοι του Δήμου Μουζακίου είχαν ετοιμάσει διάφορα εορταστικά δρώμενα με παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους χορούς για να διασκεδάσουν τους πολίτες που με ενθουσιασμό παρέμειναν μέχρι το τέλος για να παρακολουθήσουν.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης που είχε θερμούς εναγκαλισμούς και χειραψίες με πολλούς συνδημότες του, στο σύντομο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι ως Δημοτική αρχή θα στηρίζει δυναμικά την προσπάθεια που γίνεται, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Γόμφοι», ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση του Μουζακιώτικου Καρναβαλιού αλλά και όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς για την άριστη συνεργασία τους. 

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου συνεχίζονται…

Την επόμενη Κυριακή 17/03/2024, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγναντερό, όπου θα αναβιώσουν από τους κατοίκους τα παλιά έθιμα των «Kουδουνάδων» που από τις πρωινές ώρες περιφέρονται στο χωριό για να καταλήξουν το μεσημέρι στην πλατεία για τον παραδοσιακό «Kαραγκούνικο γάμο».

Το βράδυ, περνάμε από το Ριζοβούνι! Στην πλατεία του Ριζοβουνίου θα υπάρχει λαϊκοδημοτική ορχήστρα για αποκριάτικο μουσικό γλέντι.

Την «Καθαρά Δευτέρα» 18/03/2024, έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγναντερού, Φαναρίου, Αργιθεατών, Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγούλας παραδοσιακά «κούλουμα» στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερού, Γελάνθης, Φαναρίου, Μαγούλας, Μαγουλίτσας.

Στο Αγναντερό την καθαρά Δευτέρα γίνεται η αναπαράσταση της κλοπής της αρκούδας. Πρόκειται για πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στις αρχές του 1900, όταν κάτοικοι του Αγναντερού έκλεψαν μια εκπαιδευμένη αρκούδα με την οποία κάποιοι τσιγγάνοι έκαναν «ιατρικά θαύματα». Θεραπεύονταν οι γηραιότεροι που έπασχαν από αρθριτικά, αν τους πάταγε η αρκούδα στην πλάτη!
Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα Κ.Ε.ΠΕ.Α. της χώρας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα Κ.Ε.ΠΕ.Α. της χώρας

Next Article
Στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Related Posts