Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου, στο άλσος του Παυσίλυπου, η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

 

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου, στο άλσος του Παυσίλυπου, η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η οποία οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) και είναι αφιερωμένη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου ο οποίος έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική διοργάνωση, ενώ χαρακτήρισε το θέμα των ΑΠΕ ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο.

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Επί ένα τετραήμερο, η περιοχή μας θα έχει την τιμητική της και ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, το άλσος του Παυσιλύπου όπου βρισκόμαστε σήμερα, θα γίνει το σημείο αναφοράς όλων μας. Εδώ θα “χτυπάει” η “καρδιά” της οικολογίας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ενώ η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε πως σε μια εποχή όπου το περιβάλλον αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές και τιμούν την περιοχή μας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός υπογράμμισε πως η προσφορά της Οικολογικής Γιορτής στην κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική και πρόσθεσε πως ο διάλογος που έχει ανοίξει για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα θέσει το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας συνεχάρη τους διοργανωτές για το υψηλό επίπεδο της Γιορτής.

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας έκανε λόγο για έναν καταξιωμένο θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας που εξυπηρετεί ιδιαίτερα σημαντικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΟικόΣφαιρας και Συντονιστής της Γιορτής κ. Σωκράτης Βασιλάκος ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξή τους συμπληρώνοντας πως η διοργάνωση έχει πλέον “ενηλικιωθεί” και έχει αποδείξει τη δυναμική της.

Την έναρξη της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος δήλωσε πως η Οικολογική Γιορτή αποτελεί μια αντίσταση φθοράς στο περιβάλλον το οποίο είναι η ζωή μας, το σπίτι μας και η πρόοδός μας.

Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη όλους όσους οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν και εδραίωσαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλα τα έργα που υλοποιεί έχει πάντα ως κυρίαρχο το περιβάλλον.

Ακολούθησε η απονομή δύο τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο της ΟικόΣφαιρας κ. Σωκράτη Βασιλάκο.

Η πρώτη πλακέτα απονεμήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου για το έργο και την προσφορά του αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς συνδιοργανωτές της Γιορτής. Την πλακέτα παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Κέντρου κ. Αντώνης Ντάνης.

Η δεύτερη τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον παλαιότερο και πιο συχνό βιοκαλλιεργητή που συμμετέχει στην Οικολογική Γιορτή και συγκεκριμένα στον κ. Σεραφείμ Κωτίνα.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με το πρόγραμμα ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ που περιλάμβανε έντεχνα και έθνικ τραγούδια με τους: Αναστασία Σπύρου (τραγούδι), Ξένια Τσέλιγκα (ακορντεόν, τραγούδι), Γιώργο Ρέτο (κιθάρα, λαούτο), Δήμο Μπαλάφα (κρουστά).

Παρουσίασε ο Γιώργος Μπανάτσας, δημοσιογράφος.

Η Γιορτή θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 23/9 και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς :

Παρασκευή 21/9, Σάββατο 22/9 και Κυριακή 23/9: 10:00-14:30 και 17:30-22:30

Χορηγοί της 18ης Οικολογικής Γιορτής

Μεγάλος Χορηγός: Δήμος Καρδίτσας – Ενεργειακή Κάμπου Α.Ε. ΟΤΑ

Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ενέργειες Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Με επιτυχία συνεχίζεται η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας