Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πλημμύρες στο Ρίζωμα – Η επόμενη μέρα και η αναζήτηση μόνιμων λύσεων

Πλημμύρες στο Ρίζωμα – Η επόμενη μέρα και η αναζήτηση μόνιμων λύσεων στο Ρίζωμα και τη γύρω περιοχή

Με την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των ζημιών, ο Δήμος Τρικκαίων κλείνει προς το παρόν το κεφάλαιο «πλημμύρες στο Ρίζωμα». Διότι ανοίγει το κεφάλαιο «επίλυση προβλημάτων», καθώς απαιτούνται λύσεις συνολικότερα για τη διευθέτηση των υδάτων σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό φάνηκε από τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο στο χωριό του Δήμου Τρικκαίων. Για παράδειγμα, οι εμφανιζόμενοι χείμαρροι μεταμορφώνονταν σε μεγάλα ποτάμια, μέχρι και 100 μέτρων πλάτος! Αλλά αμέσως μόλις επενέβαιναν τα μηχανήματα, τα ποτάμια μετατρέπονταν σε… ρυάκια!

Ολη αυτή η διαδικασία των απαραίτητων μέτρων, είναι συνάρτηση της καταγραφής των προβλημάτων και της κατάστασης, που ξεκίνησε ήδη. Το τελευταίο διήμερο, πάντως, πλήθος μηχανημάτων του Δήμου Τρικκαίων, σχεδόν όλο το 24ωρο, κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για τη μείωση των προβλημάτων και την αποτροπή εμφάνισης κινδύνων στο χωριό. Η τεράστια σε όγκο βροχής κακοκαιρία αντιμετωπίστηκε, με τον Δήμο να παρεμβαίνει και σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.

Πλέον, η αναζήτηση των άμεσων Λύσεων, η ολοκληρωμένη καταγραφή της κατάστασης, η συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων ροής υδάτων σε όλα τα γύρω χωριά, είναι οι κύριες μέριμνες του Δήμου Τρικκαίων.

rizoma-plimmires_3

rizoma-plimmires




Total
0
Shares
Previous Article

Πώς θα υλοποιηθεί το «Σχέδιο Ασκληπιός» του Δήμου Τρικκαίων

Next Article

Μεγάλα προβλήματα σε 5 χωριά των Τρικάλων από τη θεομηνία

Related Posts