Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πλάνο αξιοποίησης της κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας από το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Καρδίτσας

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
tei epiplou Karditsa Kalampaka

Πλάνο αξιοποίησης της κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας από το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Καρδίτσας

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της εμβληματικής κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας η οποία ανήκει στο τοπικό Δασαρχείο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που είναι ανενεργό εδώ και τρία χρόνια περίπου, χρονολογείται από την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου και διαθέτει άριστες προοπτικές να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων με επίκεντρο το ξύλο και τα παράγωγά του.

Έτσι αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Πρύτανη κ. Ζ. Μαμούρη, την Αντιπρύτανη κ. Ι. Λαλιώτου, τον Πρόεδρο του τοπικού Τμήματος κ. Ι. Παπαδόπουλο, τον Δασάρχη Καλαμπάκας κ. Χρ. Πίσια, τον Αναπλ. Δασάρχη κ. Τ. Πινιάρα και καθηγητές, επισκέφθηκαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εξέτασαν όλους τους χώρους και τα μηχανήματα που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι εντυπώσεις ήταν άριστες και υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση για το εγχείρημα.

Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία να αναλάβει ενεργό ρόλο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τοπικό Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, καταδεικνύει την ισχυρή βούληση των εμπνευστών και των συντελεστών της όλης προσπάθειας να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι προτάσεις για το σχέδιο αξιοποίησης της κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας θα διαμορφωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα κατατεθούν προς αξιολόγηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

tei epiplou Karditsa Kalampaka 1 tei epiplou Karditsa Kalampaka 2 tei epiplou Karditsa Kalampaka 3 tei epiplou Karditsa Kalampaka 4 tei epiplou Karditsa Kalampaka 5 tei epiplou Karditsa Kalampaka 6 tei epiplou Karditsa Kalampaka 7 tei epiplou Karditsa Kalampaka 8




Total
0
Shares
Previous Article
Beos Karamanlis Karagiannis

Στην Αθήνα βρίσκεται το τελευταίο διήμερο ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος έχοντας αλλεπάλληλες επαφές με κυβερνητικά στελέχη

Next Article
Fotis Aleksakos 22

Απάντηση του Φώτη Αλεξάκου στα ασύστολα ψέματα του κ. Νούσιου