Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πιστωτικά τιμολόγια για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής των Αγροτών

Πιστωτικά τιμολόγια για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής των Αγροτών

Πιστωτικά τιμολόγια για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής των Αγροτών 

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα συναντήθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσα κ. Γιώργος Κωτσός. Η ενεργειακή κρίση και συγκεκριμένα η ρήτρα αναπροσαρμογής που είδαν στους λογαριασμούς ρεύματος οι αγρότες και η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος της δεύτερης κατοικίας πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών.

Ο κ. Κωτσός έθεσε στον υπουργό το θέμα της επιδότησης που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί, αφαιρουμένων των εκπτώσεων και των επιδοτήσεων που ήδη έχουν χορηγηθεί, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί στους αγρότες η επιδότηση.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας πως η έκπτωση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με πιστωτικό λογαριασμό ο οποίος θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επιπλέον, τόνισε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ανάγκη για επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος εκτός της πρώτης και της δεύτερης κατοικίας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως θα ενισχυθούν και για τη δεύτερη κατοικία όσοι μισθώνουν επιπλέον κατοικία ως φοιτητική.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες μία ενεργειακή κρίση η οποία προκαλείται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ενέργειας σε όλον τον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή προκειμένου να στηρίξουμε αποτελεσματικά πολίτες και επιχειρήσεις από την αλματώδη αύξηση των τιμών, λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Σκρέκα ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα προβλεφθεί η διευρυμένη κρατική επιδότηση σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και παροχής φυσικού αερίου και στη δεύτερη κατοικία, για νοικοκυριά τα οποία διατηρούν δεύτερη κατοικία ως φοιτητική. Επιπλέον, με ενημέρωσε πως η έκπτωση η οποία αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής που είδαν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες, θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με πιστωτικό λογαριασμό ο οποίος θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες. Η ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος είναι ο πιο σύντομος δρόμος ο οποίος θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού τομέα δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το αγροτικό επάγγελμα να είναι ελκυστικό, ανθεκτικό και βιώσιμο»




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia Volos

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Next Article
Κωστής Νούσιος για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων: «Μνήμη και χρέος για 353.000 ψυχές» - Η αλήθεια για την οδό Βραγγιανά-Ρόγγια

Κ. Νούσιος: Η αλήθεια για την οδό Βραγγιανά-Ρόγγια

Related Posts