Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πήρε τη νίκη και συνεχίζει πρώτος και αήττητος ο Α.Σ.Καρδίτσας

Στην τρίτη περίοδο καθάρισε ο Α.Σ.Καρδίτσας απέναντι στους ισχυρούς Διόσκουρους Κοζάνης με 78-71

Πήρε τη νίκη και συνεχίζει πρώτος και αήττητος ο Α.Σ.Κ.

Το παιχνίδι είχε εξ’ ορισμού μεγάλο βαθμό δυσκολίας, κάτι που φάνηκε στην πράξη την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο. Οι Διόσκουροι Κοζάνης, μια δουλεμένη νεανική ομάδα με ποιότητα αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για τον Α.Σ.Καρδίτσας, που είχε όμως τις λύσεις στα καθοριστικά σημεία και έφτασε στη νίκη με 78-71. Μια νίκη που κρατά την ομάδα της πόλης μας αήττητη στην κορυφή της Γ’ Εθνικής και της δίνει το δικαίωμα να βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Στο τέλος του αγώνα, οι φίλοι του Α.Σ.Κ. που γέμισαν το κλειστό της πόλης μας, χειροκρότησαν και τις δυο ομάδες που πρόσφεραν καλό μπάσκετ και δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση.

Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Θεοφάνη Φόρου, προπονητή του Κρόνου Τρικάλων που το Σάββατο έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, μετά την αναμέτρηση Ολυμπιακός Καρδίτσας-Κρόνος Τρικάλων για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Α.Σ.Κ. ξεκίνησε νευρικά με λάθη στο αμυντικό μέρος, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο σκορ και την πρώτη περίοδο να λήγει με 21-17 υπέρ των γηπεδούχων. Στη δεύτερη περίοδο, οι Διόσκουροι εκμεταλλεύθηκαν τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και έφτασαν στο ημίχρονο σε απόσταση βολής (σκορ 34-32). Στην επανάληψη, ο Α.Σ.Κ. μπήκε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να φτάσει στο +12 (σκορ στο 30’, 57-45). Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ διατηρώντας διαφορά ασφαλείας, με τους φιλοξενούμενους όμως να βρίσκουν λύσεις στο τέλος και να μειώνουν στο τελικό 78-71.

Ο Α.Σ.Κ. κρατά τη νίκη, με την οποία έφτασε στο «7 στα 7», έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική και περιμένει την επιστροφή των Καμαριώτη και Ζωιτσάκου για να εμφανιστεί έτοιμος για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 34-32 (ημιχρ.), 57-45, 78-71.

Α.Σ.Καρδίτσας (Φόρος): Δεσπούλης 9, Πανάρας 14(2), Γεωργίου 18(1), Τσιαμούρας, Βούλγαρης, Κατσαρός, Πάσσας 2, Μπρούτσος, Παπαδόπουλος 4, Αντωνίου 16(1), Θέος 15, Κουρέπης.

Διόσκουροι Κοζάνης (Χωλόπουλος): Τσαουσίδης, Σισμάνης 10(2), Σκορδάρης 4, Ντόβας 10(1), Βλάχος 18(3), Γκοβεδάρος, Ζολώτας 4, Ατματσίδης, Νικολάου 9(1), Χαρακτσής, Καρανώτας 12, Ανδρίτσος 4.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Ο Α.Σ.Καρδίτσας κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διοίκηση, οι προπονητές και αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Καρδίτσας, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του προπονητή Θεοφάνη Φόρου. Ένας πραγματικός εργάτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού έφυγε εντελώς απροσδόκητα από κοντά μας, κάνοντας το μπάσκετ της Θεσσαλίας φτωχότερο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».




Total
0
Shares
Previous Article

Χρήσιμο «εργαλείο» για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλης το URBACT III

Next Article

Τρείς συμβάσεις για οδικά έργα στην ΠΕ Καρδίτσας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Related Posts