Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πίνακας ζωγραφικής της εικαστικού Πηνελόπης Σχιζοδήμου στην Π.Ε Καρδίτσας

Πίνακας ζωγραφικής της εικαστικού Πηνελόπης Σχιζοδήμου στην Π.Ε Καρδίτσας

Πίνακας ζωγραφικής της εικαστικού Πηνελόπης Σχιζοδήμου στην Π.Ε Καρδίτσας

 Κωστής Νούσιος: ‘’Η ζωγραφική είναι άνθισμα ψυχής’’

Χρώματα ζεστά και γήινα, και ταυτόχρονα τόσο ζωντανά. Αντιθέσεις του πράσινου και του γαλάζιου, σε μια αρμονική εναλλαγή, που γοητεύουν. Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής που κοσμεί εδώ και μερικές ημέρες το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου. Θέμα – τι άλλο από το πλέον χαρακτηριστικό της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας – η λίμνη Πλαστήρα.

Το έργο υπογράφει η γνωστή Καρδιτσιώτισα ζωγράφος κα Πηνελόπη Σχιζοδήμου, την οποία υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σε μια συνάντηση με …άρωμα τέχνης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού καλωσόρισε την κα Σχιζοδήμου μεταξύ άλλων τόνισε: ‘’Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα την κα Πηνελόπη Σχιζοδήμου, μια εικαστικό με σημαντικό έργο, που έχει τιμήσει την Καρδίτσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι εντυπωσιασμένος από τα έργα ζωγραφικής της κας Σχιζοδήμου, καθώς είχα την τύχη να θαυμάσω αρκετά από αυτά και σε παλιότερες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις της στην πόλη της Καρδίτσας. Θεωρώ τη ζωγραφική άνθισμα ψυχής γιαυτό και  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, η δωρεά- εκ μέρους της- στην Π.Ε Καρδίτσας, ενός ιδιαίτερου πίνακα ζωγραφικής, που θα κοσμεί στο εξής το γραφείο μου. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ο ρεαλιστικός τρόπος απόδοσης του τοπίου, με καθαρές γραμμές και χρώματα που απεικονίζουν ένα μαγευτικό δειλινό στη λίμνη Πλαστήρα. Την ευχαριστώ από καρδιάς και της εύχομαι να μας χαρίζει πολλές ακόμη εξαίσιες δημιουργίες’’.

Από την πλευρά της η εικαστικός ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα καλά του λόγια επισημαίνοντας: ‘’Είναι και για μένα μεγάλη χαρά και τιμή ένα έργο μου να βρίσκεται στο κτίριο της Π.Ε Καρδίτσας και μάλιστα στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι ένα χαρακτηριστικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα, δοσμένο με τρόπο γραφικό και ταυτόχρονα σύγχρονο. Παρά το γεγονός ότι τα δικά μου έργα έχουν περισσότερο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, υπάρχουν τοπία όπως αυτό που σε ..καλούν να τα αποτυπώσεις στον καμβά. Και πάλι ευχαριστώ θερμά τον κ. Νούσιο για αυτή τη συνάντησή μας΄΄.




Total
0
Shares
Previous Article
1003 θεσσαλικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται με συνολικά 30 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ

1003 θεσσαλικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται με συνολικά 30 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ

Next Article
Xrysoula Katsavria

Καρδίτσα ώρα μηδέν: Άμεση ανάγκη για Αναπτυξιακό Σχέδιο Ανάκαμψης!