Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα στα Τρίκαλα

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που διαβιούν στα Τρίκαλα υλοποιείται άμεσα.

Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνδετικό κρίκο τον Δήμο Τρικκαίων, από εκπρόσωπο του San Francisco State University με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με τη συνεισφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σήμερα το πρωί, η εκπρόσωπος κ. Λίντια Στακ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, συνοδευόμενη από την κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα, από το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή μας, καθώς οι τρικαλινοί από πέρυσι έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Η καθηγήτρια κ. Στακ μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο. Τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, εθελοντικά ζήτησαν να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση. Μετά τα σχετικά σεμιναριακά προγράμματα, καλούνται πλέον να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε συγκεκριμένη ομάδα των προσφύγων που διαβιούν στον χώρο φιλοξενίας τους. Στόχος, η συνδρομή στην ενσωμάτωση και η απόκτηση εφοδίων για τη συνέχεια της ζωής τους. Εξάλλου, το πρόγραμμα αυτό δρα βοηθητικά στα μαθήματα που παρέχει ήδη η ελληνική Πολιτεία στα προσφυγόπουλα, τις απογευματινές ώρες και στα Τρίκαλα.

Έτσι πλέον, εκτός της μόρφωσης στα βασικά μαθήματα, τα μικρά παιδιά και οι μητέρες τους θα μπορούν να αποκτούν και γνώσεις στην αγγλική, με πολλαπλά οφέλη για την επικοινωνία τους.

Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, έγινε επιτόπιος έλεγχος των εγκαταστάσεων στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, για να διευκρινιστούν και να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.




Total
0
Shares
Previous Article

Βράβευση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Next Article

"Πράσινο" για το έργο του φράγματος της Συκιάς