Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πεζοδρόμια για ΑμεΑ στην οδό Φαναρίου στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

amea logo

Πεζοδρόμια για ΑμεΑ στην οδό Φαναρίου στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια για την μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες αποκτά η οδός  Φαναρίου στην πόλη της Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη υπογραφή της σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014 -2020. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή. Ή θα έπρεπε. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε  ένα ακόμη έργο με  ανθρώπινο αποτύπωμα για την ανεμπόδιστη, ασφαλή μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το έργο αφορά στη συνολική παρέμβαση επί της βόρειας πλευράς των πεζοδρομίων της οδού Φαναρίου, από τη συμβολή με την οδό Τρικάλων (O.T.349), έως και το O.T.828 (Οδός Θέμιδος). Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Αποξήλωση-απομάκρυνση υφιστάμενης πλακόστρωσης, τοποθέτηση νέας πλακόστρωσης, διαμήκης τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών, στην είσοδο και έξοδο κάθε οικοδομικού τετραγώνου  κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ. Στη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Φαναρίου στους υφιστάμενους σηματοδότες τοποθετείται  διάταξη ηχητικής σήμανσης για την υποβοήθηση της κινητικότητας ατόμων με πρόβλημα όρασης. Επίσης σε όσα σημεία οι στύλοι της ΔΕΗ παρεμποδίζουν τη διέλευση των ΑΜΕΑ, προβλέπεται η απομάκρυνσή τους.

tsiakos agorastos




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

Όταν κυβερνάς με ψεύδος, μόνο με ψεύδος...

Next Article
Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου ταξιδεύει - Τρίτος σταθμός το Πόρτο της Πορτογαλίας

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου ταξιδεύει - Τρίτος σταθμός το Πόρτο της Πορτογαλίας

Related Posts