Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Peugeot 2008: Το Ελληνικό Car Of The Year σαρώνει σε πωλήσεις

peugeot 2008 vraveio

Peugeot 2008: Το Ελληνικό Car Of The Year σαρώνει σε πωλήσεις

Η Peugeot έκανε δυνατή εκκίνηση και το 2021 στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, όπου συνεχίζει να έχει κυρίαρχη θέση στα μικρά SUV. Πρωταγωνιστής το Ελληνικό Car Of the Year 2021 το 2008, το οποίο συγκέντρωσε τις περισσότερες ταξινομήσεις στα B-SUV το 2020 και παραμένει Νο1 και το πρώτο 2μηνο της φετινής χρονιάς. Το Peugeot 2008 κατάφερε να εκθρονίσει σημαντικούς και παραδοσιακούς αντιπάλους στα B-SUV, χάρη στα πολλά προσόντα που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 έφτασε τις 488 ταξινομήσεις, κατακτώντας το 16,72% του μεριδίου στην κατηγορία του. Αντίστοιχα και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το Peugeot e-2008 ηγείται των SUV σε πωλήσεις στην Ελλάδα.  Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά του που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, είναι ο σχεδιασμός του. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε τόσο για να απογειώσει την εμπειρία της οδήγησης όσο και για να… αντιμετωπίζει με άνεση την καθημερινότητα. Η εμφάνιση, οι χώροι, οι τεχνολογίες αιχμής και οι πολλές επιλογές κινητήρων (βενζίνης, diesel και του 100% ηλεκτρικού e-2008) συνθέτουν την εικόνα του.

peugeot 2008 vraveio1

Οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος ενισχύουν την έντονη προσωπικότητα του

Το εμπρός μέρος του Peugeot 2008 είναι αυτό που «κλέβει την παράσταση» με το οριζόντιο καπό, τις έντονα σμιλευμένες πλευρές και τη νέα φωτεινή υπογραφή («δόντι λιονταριού»), το υπερυψωμένο αμάξωμα και την οροφή Black Diamond, συνθέτουν την sportive του εμφάνιση. Το i-Cockpit 3D απογειώνει την εμπειρία οδήγησης με κορυφαία εργονομία, τιμόνι μικρών διαστάσεων με ενσωματωμένα χειριστήρια, οθόνη αφής 10‘’ High Definition και 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων με λειτουργία παραμετροποίησης και εξατομίκευσης. Η μεγάλη ηλιοροφή του 2008 SUV φροντίζει να πλημμυρίζει με φυσικό φως ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Χώρος αποσκευών

Ευρύχωρος και πρακτικός ο χώρος αποσκευών στο νέο SUV Peugeot 2008 παρέχει δυνατότητες διαμόρφωσης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Με χαμηλό κατώφλι, φαρδύ άνοιγμα και διπλό πάτωμα προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ένα διαθέσιμο χώρο για αποσκευές από 434 έως 1.467 λίτρα (με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων). Τιμή που είναι από τις καλύτερες στη συγκεκριμένη κατηγορία και υποστηρίζει απόλυτα την οικογενειακή του διάσταση στην οποία οφείλεται και μέρος της μεγάλης επιτυχίας του. Στην Ευρώπη γενικά και στην Ελλάδα ειδικά.

peugeot 2008 mesa

Πολλαπλές επιλογής κινητήρων

Η κυρίαρχη θέση του 2008 στην κατηγορία του και όχι μόνο οφείλειται και στη μεγάλη γκάμα των αποδοτικών και οικονομικών κινητήρων βενζίνης 1.2 PureTech και Diesel 1.5 BlueHDi τελευταίας τεχνολογίας με λειτουργία Start Stop με τους οποίους εξοπλίζεται. Η απόδοσή τους κυμαίνεται από τους 100 έως και τους 155 ίππους -η λειτουργία Stop & Start. Αναλυικά οι κινητήρες βενζίνης PureTech:

PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων

PureTech 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων

PureTech 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχεσεων EAT8

PureTech 155 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχεσεων EAT8 

Οι κινητήρες diesel BlueHDi είναι οι εξής:

BlueHDi 110 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων

BlueHDi 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8

Τη γκάμα ολοκληρώνει το πλήρως ηλεκτρικό SUV Peugeot e-2008, που αποτελεί κορυφαία επιλογή μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην χώρα μας. Το ότι είναι best seller οφείλιεται στον ισχυρό του ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και στη μπαταρία του των 50 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 320 χιλιομέτρων κατά WLTP. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά θα χρειαστεί φόρτιση ίσως και μια φορά μόνο την εβδομάδα, ενώ η όλη διαδικάσια ολοκληρώνεται σε μικρό συγκριτικά χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα μόλις 30 λεπτά για το 80% της ενεργειακή της χωρητικότητας.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του e-2008 παίζει φυσικά η ελκυστική τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

320 χιλιόμετρα αυτονομία (WLTP)

Ομαλή οδήγηση χωρίς κραδασμούς

Έντονη και σταθερή επιτάχυνση χάρη στην άμεσα διαθέσιμη ροπή του κινητήρα

Αθόρυβη λειτουργία

0 γραμμάρια εκπομπών CO2

Χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το συμβατικό καύσιμο.

Χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Πρόγραμμα «ECO» που βελτιστοποιεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Κρατική επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού μοντέλου μέσω του ή wallbox μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά (έως 6000€ για την αγορά ηλεκτρικού μοντέλου και 500€ για την αγορά wallbox)

Απαλλαγή από τον εταιρικό φόρο για τον χρήστη

Μηδενικά Τέλη κυκλοφορίας και Μηδενικό Τέλος Ταξινομήσης.

30 λεπτά Για ανάκτηση του 80% της αυτονομίας 

Ήχος Focal

Αφήστε την αγαπημένη σας μουσική να πλημμυρίσει το εσωτερικό του SUV Peugeot 2008. Το αποκλειστικά σχεδιασμένο κορυφαίο ηχοσύστημα της Focal , περιλαμβάνει 10 ηχεία : ένα κεντρικό,  4 tweeters, 4 woofers και ένα subwoofer και αποδίδει πλούσιο και υψηλής πιστότητας ήχο, υπερβαίνοντας τους συνήθεις περιορισμούς των ηχοσυστημάτων στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Peugeot 2008 SUV Από 20.100 €

Πηγή: Autonews




Total
0
Shares
Previous Article
kairos pasxa

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καιρός με 30άρια και αφρικανική σκόνη το Πάσχα

Next Article
planitis san gi

Άλλη μία σχετικά κοντινή υπέρ-Γη ανακαλύφθηκε γύρω από ένα άστρο ερυθρό νάνο

Related Posts