Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πετυχημένη και φέτος η εκδήλωση του συλλόγου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Λαγκαδίου Ανθηρού

lagadi anthirou 2019

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ανεπανάληπτη επιτυχία σημείωσε και φέτος η δημοτική βραδιά που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τέταρτη (4η) χρονιά και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Έχει δε αγκαλιαστεί από το σύνολο σχεδόν των Ανθηριωτών και με τη δική τους παρότρυνση και απαίτηση θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Έτσι καθιερώνεται πλέον κάθε δεκαπενταύγουστο αυτή η βραδιά ως μια σπουδαία εκδήλωση για όλο το Ανθηρό αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι οργανωτές, τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και εκκλησιαστική επιτροπή, είχαν φροντίσει από πριν για την καλύτερη προετοιμασία και διαμόρφωση του χώρου.

Υπήρξε κατά γενική ομολογία άριστη οργάνωση ενώ το κοινό έτυχε της πιο καλής εξυπηρέτησης από τους εθελοντές νέους του Λαγκαδίου και όχι μόνον. Το Δ.Σ. είχε φροντίσει να υπάρχει λαχειοφόρος με πλούσια και ενδιαφέροντα δώρα, ενώ στον άνετο και ευρύχωρο χώρο ψήνονταν και σερβίρονταν σουβλάκια και ποικιλία ποτών. Μετά σύντομο καλωσόρισμα των προσκεκλημένων το Δ.Σ ευχαρίστησε τους φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου για το 2019-2020. Ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. η ημερήσια  εκδρομή που προγραμματίζει για Θεσσαλονίκη (Άγιος Δημήτριος Άγιος Παίσιος, Λευκός Πύργος κλπ  δηλώσεις συμμετοχής στο ΔΣ) στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις και φυσικά δόθηκε ραντεβού για τον Δεκαπενταύγουστο του 2020. Επίσης το Δ.Σ. έκανε ξεχωριστή αναφορά για τον Ξενοφώντα Κουτή και το πρόσφατο βιβλίο για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Αργιθέας και την ανάγκη στήριξής του, αφού τα έσοδα προβλέπεται να διατεθούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο μοναστήρι του Ανθηρού.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, μίλησε για την σημασία των εκδηλώσεων αυτών, την άψογη συνεργασία που θα επιδιώξει η νέα δημοτική αρχή να δομήσει με τους Αργιθεάτικους συλλόγους και γενικά την προσπάθεια και δράση για  την προώθηση του πολιτισμού. Αναφέρθηκε στην υποδειγματική οργάνωση και εντυπωσιασμένος από τον περιβάλλοντα χώρο, την εθελοντική συμμετοχή, το κέφι του κόσμου έδωσε απλόχερα τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Ο κόσμος διασκέδασε με την ορχήστρα (Παπαδήμας Γρηγόρης, Κόπανος Στέφανος τραγούδι, Τσιάκαλος Σταύρος βιολί, Κόπανος Αναστάσιος κλαρίνο, Λέκκος Χρήστος κρουστά, Βασιλός Παναγιώτης κιθάρα) μέχρι αργά το πρωί της επόμενης μέρας. Το κέφι και η συμμετοχή του κόσμου, ειδικά της νεολαίας, ήταν  εντυπωσιακή.

Εκτός από τους χωριανούς και αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες και φίλους της Αργιθέας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία την εκδήλωση οι:

Πατήρ Απόστολος Κλάρας Λαγκαδιώτης, Πατήρ Μακρυγιάννης Γεώργιος Φάρσαλα, Πατήρ Παπαρούνας Σωτήριος, η  εκπρόσωπος της ΠΟΑΣ και ΓΓ του συλλόγου μας Γώγου Βασιλική,  η πρόεδρος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής, Δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας   και ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Θεσσαλών Κλάρα Αναστασία, Λαγκαδιώτισσα,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργιθέας Σέμπρος Απόστολος, Κορλός Λάμπρος και οι νεοεκλεγέντες Παπαδήμας Ηλίας, Πούλιος Χαράλαμπος Τσιατσιάνης Ηλίας, Στεργιούλης Ιωάννης, , Μερεντίτης Κώστας, Κωφός Στέλιος, Γραμμένος Κώστας, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Μερεντίτης Νικόλαος, ο πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Κατουσιωτών Μπαλατσούκας Χρυσόστομος, η πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας της ΕΑΕ Βασιλού Ερμιόνη, ο ταμίας του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας  Καναβός Θωμάς, οι εκπρόσωποι του συλλόγου Αργιθετών Θεσσαλονίκης Τσέργας Ηλίας και Μαριάννα Κορλού, του συλλόγου Αργιθεατών Μαγνησίας Παπαρούνας Νικόλαος  οι πρώην δήμαρχοι Αργιθέας Καναβός Χρήστος και Παπαδήμας Ηλίας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ανθηρού Κωτής Γεώργιος και οι σύμβουλοι Κωστής Θεοδωράκης και  Μπαλάφας Νικόλαος, ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Αργιθέας Καναβός Πέτρος, ο γραμματέας του δήμου Σακκάς Νικόλαος όπως επίσης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Φέτος την βίντεο – κάλυψη μας πρόσφερε δωρεάν ο φίλος πλέον του συλλόγου μας κ. Γκαλιμάνας Αθανάσιος τον οποίο ευχαριστούμε.

Θα ήταν το λιγότερο παράλειψη στο σημείο αυτό να μην τονίσουμε την τεράστια βοήθεια των μελών του Δ.Σ και των εθελοντών για τους οποίους  ο συμπατριώτης μαχαλιώτης  επιχειρηματίας Καναβός Ηλίας τύπωσε ωραία  μπλουζάκια με τη φίρμα  της επιχείρησής του, όπως κάνει κάθε χρόνο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί ιδιαίτερα για την συμπαράσταση του στο σύλλογο. Επίσης ευχαριστούμε και τους κ. Καρακώστα Κώστα, επιχειρηματία, για την οικονομική και όχι μόνο βοήθειά του, όπως και τον φίλο του συλλόγου Στούμπο Γεώργιο. Και του χρόνου?


ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article
lires

Κάτοικος Καρδίτσας ψάχνει Θησαυρό σε χωριό της Μαγνησίας

Next Article
kounoupia

Δέκα νεκροί και 96 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου