Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πεσόντες υπέρ του καθήκοντος Καρδιτσιώτες Αστυνομικοί

Πεσόντες υπέρ του καθήκοντος Καρδιτσιώτες Αστυνομικοί

Πεσόντες υπέρ του καθήκοντος Καρδιτσιώτες Αστυνομικοί

Το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, καθηκόντως, έχει δημοσιοποιήσει κατά καιρούς στην επίσημη ιστοσελίδα του τα ονόματα των Καρδιτσιωτών αστυνομικών, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους μαχόμενοι υπέρ του χρέους και του καθήκοντος προς τον πολίτη και την κοινωνία.

Οι πεσόντες αστυνομικοί στα πεδία των μαχών, αλλά και στους καθημερινούς αγώνες τους για τη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας όλων των μελών του κοινωνικού ιστού και τη θωράκιση αυτών από την εγκληματική δράση των κακοποιών, χαίρουν ιδιαίτερης τιμής στον ειδικά διαμορφωμένο στο Μουσείο μας Χώρο Πεσόντων.

Π Ε Σ Ο Ν Τ Ε Σ  Τ Ι Μ Η Μ Ε Ν Ο Ι  Ν Ε Κ Ρ Ο Ι

Στη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας 1918-1922 και κατά την περίοδο της ληστοκρατίας φονεύτηκαν σαράντα (40) αστυνομικοί και υπήρξαν επτά (7) αγνοούμενοι.

Στις πολεμικές επιχειρήσεις του δοξασμένου έπους 1940-1941, της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, καθώς και του εμφύλιου πολέμου 1945-1949 έχασαν τη ζωή τους εξήντα δύο (62) αστυνομικοί (Αξιωματικοί και Οπλίτες της Ελληνικής Χωροφυλακής).

Συνολικά, ο Νομός Καρδίτσας θρήνησε εκατόν εννέα (109) νεκρούς αστυνομικούς. Οι άνδρες της Χωροφυλακής, Αξιωματικοί και Οπλίτες, μέλη του κόλπου της κοινωνίας, θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν τα ελληνικά ιδεώδη και τα ανθρωπιστικά ιδανικά, όπως αυτά τα μεταλαμπάδευσαν οι ένδοξοι οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι αποτέλεσαν τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του Σώματος της Χωροφυλακής ήδη από το έτος 1833.

Στο πεδίο του αγώνα και στον αιματηρό δρόμο της θυσίας αρκετοί άνδρες της Χωροφυλακής έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά εναντίον των φασιστών και των ναζιστών κατακτητών.

Για όλους τους τιμημένους νεκρούς, η ιστορική μνήμη οφείλει να αντιστέκεται σθεναρά στην οποιασδήποτε μορφής λήθη και αμνησία, διότι η ιστορία κατά τον ιστορικό Τάκιτο «ουδέν ψεύδος λέγει και δι’ ουδέν το αληθές σιωπά».

«Ανδρών ηρώων προμάχων πατρίδος, η μνήμη αγήρως».

Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
silipsi astynomia xeiropedes

Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Next Article
Γ. Κωτσός: Αποζημιώνονται επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και ταξί

Κοινή παρέμβαση Γ. Κωτσού - Αθ. Λιούτα στον Μ. Βορίδη για ενίσχυση των παραγωγών κηπευτικών και μποστανικών ειδών