Περιβαλλοντικό Σωματείο «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς»: Ας είμαστε όλοι εκεί!!!

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: …αγώνας χαμένος είναι μόνο αυτός που δε δίνεται!!!

Περιβαλλοντικό Σωματείο «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς»: Ας είμαστε όλοι εκεί!!!

Πολλοί θα θυμούνται τα λόγια όσων διατράνωναν ότι στην περιοχή του Τυμπάνου και στη θέση «Αέρας – Αφεντικό», όπου σχεδιάζεται ο ομώνυμος αιολικός σταθμός της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες», το μόνο που επρόκειτο να συμβεί θα ήταν η εγκατάσταση μικρού αριθμού και μεγέθους ανεμογεννητριών, χωρίς – υποτίθεται – καμία αισθητή επέμβαση στο περιβάλλον. Ανεμογεννήτριες που δε θα ήταν, μάλιστα, καν  ορατές από μακριά αλλά θα έκαναν πλούσιο το Δήμο και θα  επέτρεπαν στην τοπική κοινωνία να…..φάει με χρυσά κουτάλια!!!

Σήμερα, όλ’ αυτά έχουν, φυσικά, ολοφάνερα διαψευστεί και στη θέση τους εμφανίζονται τα πραγματικά σχέδια για μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου αλλά και ολόκληρης  της περιοχής της Αργιθέας και των Αγράφων, γενικότερα, σε κρανίου τόπο, χάριν της αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και ωφελιμότητας αιολικής ενέργειας και της εγκατάστασης μεγάλου αριθμού φαραωνικών ανεμογεννητριών αλλά και άλλων μορφών ΑΠΕ, με τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και στη φυσιογνωμία του τοπίου και με συνεπακόλουθο την παραχώρηση του φυσικού και υδάτινου πλούτου μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», μαζί με άλλους φορείς της περιοχής και του νομού,  πρωτοστάτησε από την αρχή και εξακολουθεί να πρωτοστατεί, με νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες, στον αγώνα για την αποτροπή των συγκεκριμένων σχεδίων και των δυσμενών για την τοπική κοινωνία συνεπειών τους. Και συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια καλεί τους Οξυώτες, μέλη της ή μη, αλλά και κάθε άλλο συντοπίτη μας να παραβρεθεί, την Κυριακή, 18-7-2021, στον Αυχένα Τυμπάνου, όπου θα συγκεντρωθούν πολίτες και συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν  ειρηνικά ενάντια στην επιχειρούμενη καταστροφή του τόπου μας.

Ας είμαστε κι εμείς όλοι εκεί!!! Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κι ας μη βιαστεί κανείς να τον χαρακτηρίσει μάταιο ή χαμένο.

Περιβαλλοντικό Σωματείο «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς»

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: …αγώνας χαμένος είναι μόνο αυτός που δε δίνεται!!!
Total
2
Shares
Previous Article
Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων

Next Article
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-RAPID TEST

Δήμος Μουζακίου: Δωρεάν rapid test στο Μουζάκι το Σάββατο 17/07 και την Δευτέρα 19/07


Total
2
Share