Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιβαλλοντικά οφέλη από τον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δ. Τρικκαίων

SMA Trikalon anakiklosi skoupidia

Περιβαλλοντικά οφέλη από τον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δ. Τρικκαίων

Ένα έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συνεισφορά στην προσπάθεια μείωσης των ρύπων, ολοκληρώθηκε στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της ΠΑΔΥΘ λειτουργεί και πλέον επιτελεί τον ρόλο του.

Αυτός είναι, στο να υποδέχεται τα απορρίμματα από την πόλη και τα χωριά, μειώνοντας τις διαδρομές των απορριμματοφόρων προς τον ΧΥΤΑ. ΜΕ τον τρόπο αυτόν, αφ’ ενός καταναλώνεται λιγότερο καύσιμα, αφ’ ετέρου τα απορριμματοφόρα πιο γρήγορα επιστρέφουν για εκ νέου αποκομιδή.

Τον ΣΜΑ στην περιοχή κοντά στον βιολογικό καθαρισμό επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργία του, διαπιστώνοντας τη συνέχιση των προσπαθειών που ο Δήμος Τρικκαίων και η ΠΑΔΥΘ καταβάλλουν για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Διότι μαζί με αυτό το έργο, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στον ΧΥΤΑ, αλλά και το προς δημιουργία «Πράσινο Σημείο». Και τα τρία έργα σχετίζονται με τα απορρίμματα: μείωση κόστους για τον Δήμο, ταχύτητα στην αποκομιδή, προμήθεια νέων απορριμματοφόρων.

Της λειτουργίας του ΣΜΑ προηγήθηκε η προμήθεια τριών οχημάτων, δύο αυτοσυμπιεζόμενων κοντέινερς και ενός πολυμηχανήματος τύπου JCB αποκλειστικά για τον ΣΜΑ, ενώ έχει γίνει και προμήθεια νέων απορριμματοφόρων.

Το έργο είχε τον τίτλο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)», χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 όπου εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε προϋπολογισμό 691.000 €.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

SMA Trikalon anakiklosi skoupidia 1 SMA Trikalon anakiklosi skoupidia 2




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Παλαμά: Ξεκίνησε η διανομή εβδομαδιαίου πακέτου τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής - Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας: Κοινωνικό καλάθι στο Σούπερ Μάρκετ Δασκαλάκος

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:  Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Next Article
H gynaikes ena dentro

Πρώτη πανελλήνια ραδιοφωνική μετάδοση της παράστασης «Η..γυναίκες - Ένα δέντρο στον κάμπο».

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”