Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιοδεία της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ στην Αργιθέα

kke argithea

Περιοδεία της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ στην Αργιθέα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Αστέρη Χαλάτση, μέλος του Τ.Γ Καρδίτσας και Θανάση Αθανασιάδη, επισκέφθηκε στις 16/5/22, τον Δήμο Αργιθέας.

Τα στελέχη του Κόμματος, συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Αργιθέας, κ. Α. Στεργίου, επισκέφθηκαν, αρχικά το χωριό Αργιθέα, όπου πολλά από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ στις 18/9/20, όπως αποκατάστασης ζημιών αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης της, παραμένουν άλυτα, ελλοχεύοντας νέους κινδύνους από καιρικά φαινόμενα.

Στη συνέχεια την περιοχή «Σκάλα» έξω από το Ανθηρό, όπου εδώ και χρόνια υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη κατολίσθηση που καταστρέφει τον δρόμο εισόδου στο χωριό, δημιουργώντας σοβαρότατους κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπισή του, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ούτε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Στο Ανθηρό, συναντήθηκαν στο δημαρχείο, με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου, τους αντιδημάρχους Θανάση Καραγιώργο, Χαράλαμπο Πούλιο και τον πρόεδρο του Δ.Σ, Ηλία Παπαδήμα, όπου ενημερώθηκαν και για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο δήμος Αργιθέας, όπως:

  • Η μεγάλη καθυστέρηση αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ και άλλα καιρικά φαινόμενα στο επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές του δήμου, ιδιαίτερα σε Αργιθέα και σε χωριά της Ανατολικής Αργιθέας και της μη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
  • Η μη ασφαλτόστρωση από περιφέρεια και κυβερνήσεις, εδώ και δεκαετίες, των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά, Ρόγκια- όρια Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, από τους οποίους μετακινούνται μαθητές, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της περιοχής.
  • Η απαράδεκτη κατάσταση των οδικών σηράγγων, που είχε διανοίξει η ΔΕΗ στο δρόμο προς το φράγμα Συκιάς και το Νομό Άρτας.
  • Η έλλειψη γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών, εδώ και 7 μήνες, η λειψή συγκοινωνία της περιοχής από το ΚΤΕΛ.
  • Η υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό του δήμου, η κρατική υποχρηματοδότηση και η έλλειψη των αναγκαίων μηχανημάτων για να μπορεί να ανταποκριθεί στα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.
  • Η εκτεταμένη εγκατάσταση ή σχεδιασμός εγκατάστασης επιχειρηματικών ανεμογεννητριών στην περιοχή, που προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε παρθένες βουνοκορφές, την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, έχουν εγκαταλείψει το ημιτελές φράγμα της Συκιάς και το υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές από την πάροδο του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει στην παραγωγή εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας και στην αντιπλημμυρική προστασία.

Μιλώντας εκ’ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε ότι:

Το ΚΚΕ, στις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για την πλειοψηφία του λαού, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης ή κρίσης, της έκρηξης της ακρίβειας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πανδημίας,  προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, στην πόλη ή και στα πιο μακρινά χωριά, αναδεικνύοντας τα προβλήματα τους και προσπαθώντας να οργανώνει την πάλη τους, διεκδικώντας άμεσες λύσεις ανακούφισης τους.

Απ’ αυτή τη σκοπιά και οι 4 εκλεγμένοι κομμουνιστές με τη Λ.Σ στο Π.Σ, ασκούμε αντιπολίτευση, απέναντι στη Ν.Δ, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας και υλοποιεί την ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου στη Θεσσαλία, έχοντας τη συναίνεση στα βασικά θέματα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), όπως και του κ. Κουρέτα, του κ. Ακρίβου, που προσχώρησε στην παράταξη  του κ. Αγοραστού και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής.

Αναδεικνύουμε επανειλημμένα λαϊκά προβλήματα και διεκδικούμε τη λύση τους και για το Νομό Καρδίτσας και τον Δ. Αργιθέας, παρ’ ότι δεν έχουμε εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στο νομό, όπως για την αποκατάσταση καταστροφών σε υποδομές και για τα αντιπλημμυρικά στο Ν. Καρδίτσας, ξεχωριστά για την Ανατολική Αργιθέα, για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Μουζάκι-Πευκόφυτο-Βλάσι-Αργιθέα, για την μη ασφαλτόστρωση δρόμων στην Ανατολική Αργιθέα, για τον διορισμό μόνιμου γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών και άλλα προβλήματα κι αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αποκαλύπτουμε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, της περιφερειακής αρχής για την απουσία σχεδιασμού και κατασκευής δημόσιων αντιπλημμυρικών έργων, διαχείρισης των υδάτινων πόρων, πολιτική αντισεισμικής θωράκισης και την ανεπάρκεια της πολιτικής προστασίας.

Αντιπαλεύουμε την αξιοποίηση από την περιφερειακή αρχή εκατοντάδων εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ, τους προϋπολογισμούς και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζεται, για να προωθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη στη Θεσσαλία.

Την πολιτική στήριξης της επέλασης των επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ, με την εγκατάσταση χιλιάδων ιδιωτικών φ/β, ακόμα και σε γη υψηλής παραγωγικότητας, αιολικών, υδροηλεκτρικών όπως στο «Αυλάκι», της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης», στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, που μετέτρεψαν σε πανάκριβο εμπόρευμα το ρεύμα, έφεραν μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό και καταστροφή του περιβάλλοντος, για τα κέρδη των λίγων.

Αγωνιζόμαστε, για την κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης, Κλεισθένης, 4623/19) και του οικονομικού παρατηρητηρίου.  Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του ληστρικού εκλογικού νόμου 4804/21.

Διεκδικούμε την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε Περιφέρειες και Δήμους. Να δοθούν όλοι οι πόροι που έχουν θεσπιστεί για τις Περιφέρειες και τους Δήμους και τα οφειλόμενα σ’ αυτούς, με φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και την κατάργηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ.

Την κατάργηση των Αναπτυξιακών Οργανισμών και του θεσμικού πλαισίου που καθιστά Περιφέρειες & Δήμους, πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την κάλυψη όλων των κενών της Περιφέρειας και των Δήμων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Γρήγορη αποκατάσταση όλων των ζημιών του ΙΑΝΟΥ, συνολικό σχεδιασμό και υλοποίηση με γενναία κρατική χρηματοδότηση, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας πρόληψης και προστασίας από (πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις, παγετούς).

Την εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, άρδευσης, οριοθέτησης, διευθέτησης και καθαρισμούς ρεμάτων, συντήρηση επαρχιακού & αγροτικού δικτύου χωρίς ιδιώτες.

ΠΔΕ, αξιοποίηση ευρωενωσιακών κονδυλίων και του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών, για την σχολική στέγη, χωρίς ανταποδοτικότητα και ιδιώτες.

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και Δήμους, που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους. Διεκδικούμε σύγχρονο, αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας και παιδείας.

Όμως τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να λυθούν οριστικά, μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.  Που σημαίνει, όχι απλά αλλαγή κυβέρνησης, αλλά ανατροπή της αστικής τάξης από την εξουσία και κατάχτησή της από την εργατική τάξη με επικεφαλής ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, για να αλλάξει ριζικά την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξω από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ώστε ο παραγόμενος πλούτος να κατευθύνεται στην ικανοποίηση των λαικών αναγκών.  Για μια τέτοια εξουσία παλεύει το ΚΚΕ. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη και επαγγελματία.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Επερώτηση ΛΑ.ΣΥ για την μη αντιμετώπιση των κατολισθητικών προβλημάτων στη θέση ΣΚΑΛΑ του δρόμου προς το Ανθηρό, του Δ. Αργιθέας

Next Article
Δήμος Μουζακίου: Σε εξέλιξη κλαδέματα δέντρων και φροντίδα πρασίνου

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου για την εκτέλεση εργασιών κλαδέματος δένδρων