Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: Κάντο -για τα έργα Αχελώου- όπως ο Πρωθυπουργός στην Βόρεια Εύβοια… Η Θεσσαλία ‘Σαχαροποιείται’!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: Κάντο -για τα έργα Αχελώου- όπως ο Πρωθυπουργός στην Βόρεια Εύβοια… Η Θεσσαλία ‘Σαχαροποιείται’!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Για το πολύπαθο ζήτημα της μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού από τα βουνά της ορεινής Αργιθέας (ξεχασμένη από την Θεσσαλική Αυτοδιοίκηση) έχουμε γράψει και ξαναγράψει….
Πέρασαν 26 χρόνια και 11 χρόνια εξουσίας του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ακόμη τα έργα Φράγματος Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας – όρια Τετραφυλλίας Άρτας Ηπείρου, χάσκουν …. ημιτελή και παρατημένα!

Το ίδιο και οι Σήραγγες Συκιάς και Μεταφοράς νερών (18 Χλμ) από Πετρωτό – Αγορασιά έως Δρακότρυπα Μουζακίου….
Το “φράγμα” Μουζακίου στάσιμο, στα χαρτιά….

Ο κεντρικός δρόμος της Εθνικής Διαπεριφερειακής Οδού, που ενώνει Καρδίτσα/Θεσσαλία με Άρτα/Ήπειρο με επικίνδυνη βατότητα, χωρίς πλέγματα, τοιχεία αντιστήριξης στηθαία-σήμανση και πάμπολλες λακούβες…

Αποτελεί ντροπή και στίγμα για την Ισχυρή Θεσσαλία, για την Ευρωπαϊκή Ελλάδα!

Διαβάζουμε σε έγκυρες ιστοσελίδες: “Ο Κ Αγοραστός καλεί σε βιολογική αφύπνιση από τον ξηραμένο-στεγνό Πηνειό ποταμό”- με φωτογραφίες δίπλα του τον Αναπληρωτή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη , αεικίνητο και λίαν παραγωγικό για την Αντιπεριφέρεια του….”
Δήλωσαν ξανά για την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων Μεταφοράς νερών στον διψασμένο ελλειμματικό κάμπο και Υδροηλεκτρικών Συκιάς Αργιθέας και Μεσοχώρας Τρικάλων κ.α…

Όμως, ο καιρός, οι δεκαετίες παρέρχονται και η Θεσσαλική Γη άνυδρη – ερημοποιείται, ο υδροφόρος ορίζοντας ταπεινώνεται διαρκώς…..
Η αναμονή των νερών του Αχελώου ποταμού από τα όμορφα βουνά της Αργιθέας, έχει παγώσει και τα εναλλακτικά έργα αποθήκευσης νερών (λιμνοδεξαμενές, μικροφράγματα, νέο σύστημα άρδευσης (τύπου ερήμων Ισραήλ).
Η Θεσσαλία μας έπαθε….σαν τη σκύλα σε δύο γάμους (έμεινε εντελώς νηστική).

Η Περιφερειακή Αρχή, το ΠΣ Θεσσαλίας, όλες οι παρατάξεις οφείλουν να ασχοληθούν σοβαρά και με αποτελεσματικότητα, πριν η Θεσσαλία γίνει το πρώτο θύμα της κλιματικής κρίσης!
Στον ενδέκατο χρόνο θητείας του πολύπειρου αγαπητού Περιφερειάρχη, θέτουμε τα ερωτήματα και διαμαρτυρίες που ακούμε από τον απλό κόσμο, Αργιθεάτες-Πατριώτες και Θεσσαλούς πολίτες:

1. Πόσες φορές έχει επισκεφτεί τελευταία με την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το έρημο εργοτάξιο του φράγματος Συκιάς Αργιθέας (που έχει εκτελεστεί το 70% του έργου);
Πόσες τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλίας – Αργιθέας – κοιλάδας Αχελώου ποταμού;
Μόνος του ή μαζί με τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες;

2. Ποια τα διαβήματα του και οι παραστάσεις στη ΔΕΗ (ιδιοκτήτρια εταιρεία του Υδροηλεκτρικού Συκιάς) και επένδυση εσωτερικά/φωτισμό των πέντε οδικών Σηράγγων Συκιάς Αργιθέας;
Πότε αναμένεται ο Υπουργός Υποδομών και ο Διοικητής ΔΕΗ επί τόπου;
Το ίδιο ισχύει για την απούσα Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ Θεσσαλίας και άλλων φορέων…

3. Οι Αργιθεάτες επίμονα αναρωτιούνται: Η ορεινή Πατρίδα μας ανήκει στην περιφέρεια Θεσσαλίας ή ισχύει το παλιό – “Θεσσαλία πλην ορεινής Αργιθέας;”
Για τα ζωντανά Δημογραφικά χωριά ενότητας Αχελώου-Αργιθέας (Βραγκιανά) θα υπάρξει πολιτική βούληση και έργα σύγχρονων Υποδομών και ασφαλούς προσβασιμότητας (άσφαλτο σε Διαπεριφερειακής σημασίας οδικά τμήματα ολίγων χιλιομέτρων);

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσσει ισορροπημένη ανάπτυξη, δίκαιη κατανομή κονδυλίων, κατά προτεραιότητα βελτίωση υποδομών σε ορεινές Απομακρυσμένες μειονεκτικές ορεινές περιοχές – εδαφική κοινωνική συνοχή!
Οι εκάστοτε Κυβερνήσεις,τα Ευρωπαϊκά όργανα ελέγχουν, παρακολουθούν, παρεμβαίνουν υπέρ των αδικημένων περιοχών;
Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών τι πράττει ;;;

4. Είναι η ώρα να γίνει ειδική Πανθεσσαλική Διάσκεψη, επί τόπου, στον οικότοπο Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (4 Χιλ από Έργα Συκιάς) όλων των παρατάξεων, όλων των κομμάτων, των βουλευτών, των αρμόδιων υπουργών, του ίδιου του πρωθυπουργού ή συνεργάτη του ,των μέσων ενημέρωσης, ώστε εντός 100 ημερών από σήμερα (έως 26 Νοεμβρίου 2021) να αποφασιστεί Διακομματικά αν θέλουμε την μεταφορά μικρής ποσότητας νερού στον Κάμπο, άλλως να προχωρήσουν μικρότερα τοπικά ενδοθεσσαλικά έργα άρδευσης/ύδρευσης και να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη που υπέστη η ορεινή Αργιθέα, το περιβάλλον και τα οδικά δίκτυα.
Να αξιοποιήσουμε την Σήραγγα Αχελώου-Αργιθέας (18 Χλμ) για άλλο σκοπό.

Άλλη αναβολή ή ….ατέρμων διάλογος, δεν αντέχεται πλέον ….
Οι πολίτες είναι στα … κάγκελα, έχουν απηυδήσει ….!

Ας εξετάσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας την σύσταση “Επιτροπής Έργων Αχελώου και Σωτηρίας της Θεσσαλίας” από την λειψυδρία και ξηρασία που επιτείνει με ταχύτητα η κλιματική αλλαγή ,με ορισμό ενός άξιου Επικεφαλής, όπως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Εύβοιας με τον Σταύρο Μπένο!

• Οι Πολιτικοί, οι Αιρετοί δεν εκλέγονται για να … σχολιάζουν τα κακώς κείμενα, αλλά για να δίνουν άμεσες λύσεις, έργα και δράσεις !!!
Υπάρχει πολιτική βούληση;
Οι τοπικές οργανώσεις ΝΟΔΕ ΝΔ ενεργούν; αγωνίζονται;

• Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υφίσταται μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω της απραξίας ή αστοχιών από Αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που το… κόμμα συνήθως επιβάλλει στις εκλογές, χωρίς αξιολόγηση και έλεγχο, όπως συνέβη με τις πρωτοφανείς, όλως άστοχες, δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς σχετικά με περί ….”δήθεν εντολής εκ των άνω σε πυροσβέστες για μη (!!!) κατάσβεση πυρκαγιάς στην Εύβοια”….

* Τα Θεσσαλικά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας πάντα θα μιλούν με ελεύθερη ανυπότακτη γλώσσα αλήθειας !
• Αναμένουν, έστω και με ελικόπτερο (λόγω κάκιστης βατότητας δρόμων) – την επίσκεψη Θεσσαλών Αιρετών στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού, πηγή ζωής για όλη την Θεσσαλία – Δυτική και ευημερούσα Ανατολική ….!
• Ελπίζουν σύντομα ο Πρωθυπουργός να αδράξει το … φραγγέλιο των αληθινών Μεταρρυθμίσεων και Επενδύσεων !!!

– Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Πατρίδα !

Δημήτρης Παπακώστας/26-8-21
Αιρετός ΤΑ- Δήμαρχος Αχελώου -Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 25 χρόνια.




Total
0
Shares
Previous Article
alexandris thanasis 1

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Θανάσης Αλεξανδρής

Next Article
Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης: Ποίηση και μαγεία στις όχθες του Ληθαίου

Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης: Ποίηση και μαγεία στις όχθες του Ληθαίου