Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περήφανος ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π)

Περήφανος ο Ο.Π.Ο.Π

Τι άλλο θα μπορούσε να αισθανθεί κανείς όταν 2 δρομείς του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης κατάφεραν να διανύσουν τρέχοντας συνολικά 337 χλμ !!! Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ομίλου Άρη Καραμπέρη και τον αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Σχορτσιανίτη, που συμμετείχαν σε δύο ξεχωριστούς αγώνες υπέρ-απόστασης το Σαββατοκύριακο 20-22 Μαΐου.

Μέσα σε αυτό το “άστατο καιρικά” Σαββατοκύριακο ο Άρης Καραμπέρης στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης του Αέθλιου δρόμου, στις 14.30 της Παρασκευής. Η διαδρομή, αρχαία Νεμέα – αρχαία Ολυμπία συνολικής απόστασης 180χλμ!! και θετικής υψομετρικής διαφοράς 4098μ. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 150, μα μόνο 88 κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Στην 64η θέση τερμάτισε ο Άρης με χρόνο 27 ώρες και 39 λεπτά, με κάποιους να τον αποκαλούνε πόλεμο και όχι αγώνα λόγο τον έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Άρης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε εξωτερική υποστήριξη από μέλος του συλλόγου μας, τον Δημήτρη Τσιονάρα, ο οποίος έκανε το δικό του αγώνα εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Περήφανος ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π)

 Όσο για τον Αλέξανδρο Σχορτσιανίτη, έζησε μια μοναδική εμπειρία στα πετρώδη βουνά της Κρήτης συμμετέχοντας στον αγώνα HEROES ULTRA CRETE. Ο Heroes ultra είναι ένας νέος αγώνας βασισμένος σε έναν ιστορικό γεγονός, στα χνάρια της διαδρομής που ακολούθησαν Βρετανοί κομάντος και Κρήτες αντάρτες, για την απαγωγή του στρατηγού Κράιπε, κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοςμίου πολέμου. Καθημερινοί ήρωες ύψωσαν το ανάστημά τους με μια πράξη συμβολική. Τόλμησαν να ονειρευτούν την πρώτη αναίμακτη απαγωγή Γερμανού στρατηγού από ένα νησί φρούριο όπως η Κρήτη, εν μέσω 80.000 Γερμανών στρατιωτών. Ο αγώνας κάλυπτε τη συνολική απόσταση των 157χλμ!! με θετική υψομετρική διαφορά 5840μέτρα. Αρχικά κινείται στο νομό Ηρακλείου, στη συνέχεια διασχίζει το νομό Ρεθύμνης και τον Ψηλορείτη με υψόμετρο 2450μ, περνώντας 500μ πιο κάτω και στη συνέχεια τον Κρυονερίτη, για να καταλήξει νότια κοντά στο νομό Χανίων στην παραλία Περιστερέ, όπου έγινε και η φυγάδευση του Κράιπε στην Αίγυπτο. Εκκίνηση πήραν το Σάββατο το πρωί στις 8:00 από την Ιερά Μονή Βωσάκου στον Μυλοπόταμο, 27 αθλητές από 12 χώρες, 10 εκ των όποιων Έλληνες. Ο αγώνας είχε χρονικό όριο τις 30 ώρες με ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού και υποχρεωτικό εξοπλισμό. Ο Αλέξανδρος τερμάτισε στη 3η θέση και 2ος Έλληνας με χρόνο 23 ώρες και 46 λεπτά, κάνοντας έναν απίστευτο αγώνα, ειδικά στο δεύτερο μισό. Ο Heroes Ultra 2016 είναι επίσημος προκριματικός αγώνας για τον Ultra Trail du Mont Blanc 2017 και 2018, με το μέγιστο των 6 βαθμών.

Θέτοντας τους επόμενους μεγάλους στόχους οι δρομείς του συλλόγου μας αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο !! Πολλά συγχαρητήρια !!!

Περήφανος ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π)




Total
0
Shares
Previous Article

Τίμησε χορηγούς και υποστηρικτές ο Α.Σ.Καρδίτσας

Next Article

Ένα υπέροχο ταξίδι στο Μεσολόγγι με το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Related Posts