Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…περί «αχαριστίας ευεργετηθέντων» ο λόγος!!!

karavidas Giorgos blak 1

…περί «αχαριστίας ευεργετηθέντων» ο λόγος!!! 

Είναι πραγματικά κρίμα, σε μια συζήτηση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου μας, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να λαμβάνονται αποφάσεις επ’ ωφελεία των δημοτών και να δίνονται απαντήσεις σε προβληματισμούς τους, οι αρμόδιοι να επιλέγουν τακτικές προσωπικών επιθέσεων, παντελώς, μάλιστα, αναίτιων και αβάσιμων, προκειμένου να αποφύγουν τα παραπάνω, όπως συνέβηκε και με τον κο Δήμαρχο Μουζακίου κατά την προχθεσινή, από 13-1-2021 και κατόπιν αιτήματος παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Αφορμή η εκ μέρους της παράταξής μου εισήγηση που ανέπτυξα, με θέμα τις καταστροφές στα χωριά του Δήμου μας, τα έργα που δεν έγιναν  για την αποκατάστασή τους ή που έγιναν αλλά σήμερα δεν υφίστανται, την ελλιπή σύνταξη  του Τεχνικού Δελτίου, που δεν περιλαμβάνει όλες τις καταστροφές και δεν έχουν γνωμοδοτήσει επ’ αυτού τα εμπλεκόμενα Συμβούλια ή οι εμπλεκόμενοι πρόεδροι Κοινοτήτων και το Δημοτικό Συμβούλιο, κ.λ.π..

Προφανώς ενοχλημένος ο κος Δήμαρχος από τα ζητήματα που αναδεικνύονταν με τη συγκεκριμένη εισήγηση, κατέφυγε σε προσωπική εναντίον μου επίθεση με τη γνωστή ρήση του «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου», εστιάζοντας, σχετικά, στο ενδιαφέρον μου για τον κατεστραμμένο από τον «Ιανό» οικισμό της γενέτειράς μου, το «Μελίσσι», Οξυάς.

Κατ’ αρχήν, «λησμονεί» ο κος Δήμαρχος πως προσπάθησα γενικά να συμβάλω στις εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών από τον «Ιανό» και όχι μόνο γι’ αυτές στον οικισμό της γενέτειράς μου. «Λησμονεί» πως το συγκεκριμένο ενδιαφέρον μου εκδηλώθηκε στο τέλος κάθε άλλης προσπάθειας για την προσωρινή αποκατάσταση καταστροφών στην Οξυά αλλά και πολύ μετά την προσωρινή αποκατάσταση καταστροφών σε άλλα χωριά του Δήμου, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο ίδιος – κι ας προσπάθησε να παραπλανήσει με αντίθετους ψευδούς ισχυρισμούς,  όσο και οι συγχωριανοί μου.

Γνωρίζουν, ακόμα, όλοι οι παραπάνω πως, εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής ο ίδιος και οι λοιποί κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στις εκεί κατοικίες μας – παρά την εκδηλωθείσα προσπάθεια και τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις του κου Δημάρχου – αλλά ούτε καν ρεύμα στα σπίτια μας. Λησμονεί, ακόμα, ο κος Δήμαρχος πως το όποιο δικό μου ενδιαφέρον δεν διακατέχονταν από προσωπικά κίνητρα, εκτός κι αν θεωρεί πως όλοι όσοι διατηρούν κατοικίες στην Οξυά ή στον οικισμό της γενέτειράς μου, ειδικότερα, έπρεπε να καταδικαστούν στην εγκατάλειψή τους, μια και από εκεί κατάγεται συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Αφήνω, λοιπόν, στους δημότες να κρίνουν τα παραπάνω και να συμπεράνουν αν «ευεργετήθηκα» με οποιοδήποτε τρόπο αποκλειστικά ο ίδιος, ώστε να έχει βάση η σε βάρος μου μομφή από τον κο Δήμαρχο με την επίκληση του προαναφερόμενου ρητού, ή αν πρόκειται για μια, προφανώς άστοχη, προσπάθειά του να …… κάνει στείρα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αφήνοντας αναπάντητα πολλά από τα ερωτηματικά και τα ζητήματα που με την εισήγησή μου αναδείχθηκαν, και αφορούν την κατάσταση που οι δημότες μας βιώνουν στα κατεστραμμένα χωριά, την έλλειψη σχεδιασμού για την αποκατάσταση των καταστροφών, κ.λ.π..

Λυπάμαι που ο κος Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται πως  με προσωπικές επιθέσεις – στις οποίες, δυστυχώς, δεν καταφεύγει για πρώτη φορά – δε λύνεις προβλήματα. Λυπάμαι που τον είδα εκνευρισμένο και με χαμένη την ψυχραιμία του, την οποία να του θυμίσω πως ο ίδιος διατήρησα, όταν «ατυχώς» – κατά δική του δήλωση, που τον τιμά κι ας εκδηλώθηκε κατ’ ιδίαν και όχι δημόσια – με συκοφαντούσε σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, θεωρώντας με υπεύθυνο για τις καταστροφές του «Ιανού», επειδή, όπως είπε, του έκανα…. Αντιπολίτευση επί εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια!!!  Λυπάμαι που την  όποια και προς όφελος των δημοτών διάθεση συνεργασίας και προσφοράς ο ίδιος την εκλαμβάνει ως «χάρη» εκ μέρους του, για την οποία όσοι εκδηλώνουν αντίστοιχη πρόθεση πρέπει να αισθάνονται «ευεργετημένοι», χαρακτηρίζοντας «αχάριστους» όσους δε συμπεριφερθούν ως τέτοιοι..

Τέλος, αν ο κος Δήμαρχος έχει στοιχεία ή, έστω, ενδείξεις ότι ευεργετήθηκα ή ζήτησα να ευεργετηθώ προσωπικά, τον καλώ και τον παρακαλώ να τα δημοσιοποιήσει. Και  ανταποκρινόμενος σε δική του προς εμένα όμοιου περιεχομένου ερώτηση, θα ήθελα και ο ίδιος να τον ρωτήσω : Μόνος του έγραψε όσα, έκπληκτος κι εγώ, τον άκουσα να μου απαντά στην ανωτέρω αναφερόμενη εισήγησή μου, συμπεριλαμβανόμενης της σε βάρος μου προσωπικής επίθεσης;

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος ΔΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.




Total
0
Shares
Previous Article
Ορκίστηκε και αναλαμβάνει καθήκοντα ως δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας ο κ. Π. Ευθυμίου

Ορκίστηκε και αναλαμβάνει καθήκοντα ως δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας ο κ. Π. Ευθυμίου

Next Article
Agorastos Kostas ipografi

Βελτιώνει τον δρόμο στον Άγιο Δημήτριο και σε άλλα σημεία της Π.Ε. Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας