Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πέντε κόμβοι στην «παράκαμψη Σοφάδων»

skarlos agorastos 652

Πέντε κόμβοι στην «παράκαμψη Σοφάδων»

Επί τάπητος το έργο στη συνάντηση Αγοραστού – Σκάρλου

Η στενή συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σοφάδων σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και σημαντικά έργα πνοής στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επί τάπητος τέθηκε το μεγάλο έργο της παράκαμψης Σοφάδων για το οποίο το Νοέμβριο υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της «Μελέτη Παράκαμψης Σοφάδων», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο νέος οδικός άξονας προβλέπεται να έχει συνολικό μήκος 3,8 χλμ., δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας, παράπλευρο δίκτυο συνολικού μήκους 6,5 χλμ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση των υποδομών, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και φυσικά για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Οι κ.κ Αγοραστός και Σκάρλος συζήτησαν για τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν και τις βέλτιστες λύσεις ώστε όλα αυτά να αποτυπωθούν στη μελέτη και να προχωρήσει το έργο προς δημοπράτηση. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη το συντομότερο δυνατό, αρκετά πριν τις συμβατικές ημερομηνίες (Νοέμβριος 2021) ακόμη και εντός καλοκαιριού ώστε να καταστεί «ώριμη» και να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα κατασκευαστούν οι εξής κόμβοι:

-Στην Αθηνών

-Στην Αγίου Γεωργίου

-Στον Γαλαξία

-Στην έξοδο προς Καρποχώρι

-Έξοδο από Μασχολούρι προς Καρδίτσα και Λαμία

Επιπλέον θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός σε όλο το μήκος του περιφερειακού και στους κόμβους ενώ θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα σε επιλεγμένα σημεία.

Ο κ. Αγοραστός

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε:

Η περιοχή των Σοφάδων έχει πολλές δυνατότητες και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύουμε σε αυτές με έργα ουσίας, με έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η ολοκλήρωση της παράκαμψης Σοφάδων αναμορφώνει όλη την εικόνα της πόλης των Σοφάδων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με το Δήμαρχο Θάνο Σκάρλο συζητήσαμε διεξοδικά για την επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης ώστε να παραδώσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο. Ακούσαμε τους ανθρώπους που μετακινούνται καθημερινά, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες τους και απαντήσαμε με πράξεις. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ως Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό μας συμβάλλουμε σημαντικά στην ενίσχυση της ασφάλειας για τους συμπολίτες μας, αλλά και τους επισκέπτες που κινούνται στο  οδικό δίκτυο της περιοχής μας. Ο προγραμματισμός μας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να έχουμε σε λίγους μήνες μια ώριμη μελέτη και να  επιτύχουμε την ένταξη της στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σκάρλος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος υπογράμμισε

«Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο. Χαιρόμαστε που ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στην παράκαμψη των Σοφάδων έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης. Μέσα από την αγαστή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, την άρτια τεχνική προετοιμασία και ένα ρεαλιστικό σχέδιο, αποτυπώσαμε πλήρως τις ανάγκες του οδικού δικτύου ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Δεν νοείται σήμερα ποιότητα ζωής χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο.




Total
0
Shares
Previous Article
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί τη μελέτη για την ασφαλή λειτουργία της Κάρλας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί τη μελέτη για την ασφαλή λειτουργία της Κάρλας

Next Article
δείγμα rapid test

Αρνητικά όλα τα μέχρι τώρα rapid test εκπαιδευτικών σε Μουζάκι, Παλαμά και Καρδίτσα