Πέντε φανταστικές ιδέες για να κάνεις αύριο Μ.Πέμπτη τα πιο ξεχωριστά πασχαλινά αυγά! 


Πέντε φανταστικές ιδέες για να κάνεις αύριο Μ.Πέμπτη τα πιο ξεχωριστά πασχαλινά αυγά! 

Η Μεγάλη Πέμπτη, είναι η ημέρα που όλες οι νοικοκυρές επιδίδονται στη βαφή των πασχαλινών αυγών και εμείς βρήκαμε φανταστικές ιδέες για να κάνεις τα πιο ξεχωριστά πασχαλινά αυγά! 

  1. Πιτσιλωτά αυγά

 

 

Θα χρειαστείτε:

χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση σε παστέλ αποχρώσεις)

λευκό ξύδι

καφέ μπογιά

λίγο νερό

μια παλιά οδοντόβουρτσα

πλαστικά ποτήρια

Σε ένα ποτήρι βάζουμε 1 κουτ. του γλυκού ξύδι, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα 3/4 με νερό. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα αυγά μέχρι να πάρουν την απόχρωση που θέλουμε. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα. Έπειτα,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε την μπογιά με μερικές σταγόνες νερό (για να μην είναι πολύ πηχτή) και αφού βρέξουμε την οδοντόβουρτσα, την βουτάμε στην μπογιά και περνάμε με μία απότομη κίνηση τα δάχτυλά μας από πάνω ώστε να δημιουργήσουμε πιτσιλιές. Αν δεν έχουμε ξανακάνει τη συγκεκριμένη μέθοδο καλό είναι να εξασκηθούμε πρώτα σε μια εφημερίδα. Αφού έχουμε εξοικειωθεί, βάφουμε με την παραπάνω μέθοδο τα αυγά πρώτα από την μία μεριά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, και έπειτα τα βάφουμε και από την άλλη.

  1. Αυγά με γκλίτερ και λάμψη

Θα χρειαστείτε:

χρυσόσκονη

κόλλα για χειροτεχνίες (πχ ατλακόλ)

λακ

Αρχικά περνάμε τα αυγά με μία στρώση κόλλας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε καλά με χρυσόσκονη, ώστε να πάει παντού. Για περισσότερη ευκολία μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι πρώτα από την μία πλευρά και αφού στεγνώσει να κάνουμε και την άλλη. Τέλος, ψεκάζουμε με λακ, ώστε η χρυσόσκονη να κολλήσει και να είναι σταθερή. Το συγκεκριμένο project μπορεί να γίνει, εκτός από αληθινά, και με πλαστικά ή αυγά από φελιζόλ, έτσι ώστε να τα κρατήσουμε και να διακοσμήσουμε με αυτά το σπίτι μας και τις επόμενες χρονιές.

Tip: Αν θέλετε κάτι παραπάνω, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια με την κόλλα και την χρυσόσκονη, όπως πουά, ριγέ και άλλα. Εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ταινία διπλής όψης αντί για κόλλα, την οποία θα κόψετε εσείς στα σχέδια που επιθυμείτε, θα την κολλήσετε στα αυγά και θα πασπαλίσετε με χρυσόσκονη, καθαρίζοντας μετά με ένα πινέλο την περίσσεια ποσότητα.

  1. Αυγά κρακελέ

Θα χρειαστείτε:

χρώμα ζαχαροπλαστικής

νερό

ένα κουτάλι

πλαστικά ποτήρια

Αφού έχουμε βράσει τα αυγά, χτυπάμε απαλά το τσόφλι με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ”ραγίσματα” στην επιφάνεια. Προσέχουμε τα ραγίσματα να μην είναι μεγάλα γιατί διαφορετικά το χρώμα θα απλωθεί και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Γεμίζουμε τα 3/4 του ποτηριού με νερό και προσθέτουμε 1 κουτ. του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε αυτή τη μέθοδο δεν χρησιμοποιούμε ξύδι! Στη συνέχεια, βυθίζουμε ένα ή δύο αυγά στο κάθε ποτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τέλος σπάμε το τσόφλι για να αποκαλύψουμε εντυπωσιακά κρακελέ αυγά.  Ακριβώς επειδή τα φτιάξαμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής τα αυγά αυτά είναι απολύτως ασφαλή για να τα φάμε.   

  1. Δαντελένια αυγά

Θα χρειαστείτε:

χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.σ. λευκό ξύδι

βραστό νερό

κομμάτια από δαντέλα ή δαντελένιες κορδέλες

μικρά λαστιχάκια για τα μαλλιά

Τυλίγουμε πολύ σφιχτά το κάθε αυγό με την κορδέλα ή το ύφασμα και πιάνουμε την άκρη με ένα λαστιχάκι. Το βυθίζουμε σε βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει την επιθυμητή απόχρωση. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και κόβουμε την δαντέλα για να αποκαλυφθούν τα σχέδια.

  1. Σαν μάρμαρο

1η τεχνική

Θα χρειαστείτε:

μανό σε διάφορες αποχρώσεις

νερό σε θερμοκρασία δωματίου

οδοντογλυφίδα

πλαστικά ποτήρια

Η τεχνική αυτή είναι η ίδια με αυτή που ακολουθούμε και για να κάνουμε αντίστοιχα σχέδια και στα νύχια. Γεμίζουμε ένα πλαστικό ποτήρι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου (σημαντικό!) και ρίχνουμε από το πινελάκι του μανό σταγόνες σε διάφορα χρώματα. Έπειτα περνάμε από πάνω την οδοντογλυφίδα για να ανακατευτούν τυχαία τα χρώματα. Πιάνουμε το αυγό όσο γίνεται περισσότερο από τις άκρες και με μία απότομη κίνηση το βυθίζουμε στο υγρό προσπαθώντας να καλυφθεί παντού με χρώμα. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Σημείωση:τα αυγά αυτά καλό είναι να χρησιμοποιηθούν μόνο για διακόσμηση. Αν θέλετε να μπορούν και να φαγωθούν ακολουθήστε την δεύτερη τεχνική.

2η τεχνική

Θα χρειαστείτε:

χρώμα ζαχαροπλαστικής σε διάφορες αποχρώσεις

λίγο λάδι

λευκό ξύδι

νερό

πλαστικά ποτήρια

Γεμίζουμε τα 3/4 ενός ποτηριού με νερό και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγο λάδι και 1 κουτ. του γλυκού ξύδι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε το υγρό έτσι ώστε να δημιουργηθεί δίνη και με ένα άλλο κουτάλι βυθίζουμε και βγάζουμε με μία γρήγορη κίνηση το αυγό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με άλλα χρώματα. Αφήνουμε να στεγνώσουν και τα εντυπωσιακά σχέδια που θυμίζουν μάρμαρο είναι έτοιμα!


Total
4
Shares
Previous Article

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Μ. Πέμπτη

Next Article
Στα χρώματα της γαλανόλευκης φωτίζει τα Μετέωρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Μετέωρα: Με κατάγματα στα πλευρά ο μοναχός που τραυματίστηκε από πτώση σε μοναστήρι

Total
4
Share