Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πελώνη: Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν θα συνδέονται με απολύσεις – Τι θα ισχύσει με τα τοπικά lockdown

peloni kivernisi

Πελώνη: Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν θα συνδέονται με απολύσεις – Τι θα ισχύσει με τα τοπικά lockdown

Αποσυνδέει το Μαξίμου τις απολύσεις από τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισαν το τοπίο για το τι τελικά θα ισχύει.

Δεν θα συνδέεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις, υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, τόνισε χαρακτηριστικά: Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

«Στο τραπέζι τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί τοπικών lockdown, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown: «Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».

«Έρχονται 4 δισ. ευρώ τέλος Ιουλίου από το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» -που κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την ευρωπαϊκή επιτροπή- είναι ένα από τα πρώτα δώδεκα που εγκρίθηκαν από το Ecofin. Είμαστε -όπως τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στόχος τώρα είναι η βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που για τη χώρα μας ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ. Αναμένεται μάλιστα να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του έτους 7,5 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι η έναρξη των εκταμιεύσεων επιτρέπει στην κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της, που θα οδηγήσει, όπως είπε, στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. «Και βέβαια θα λειτουργήσει ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας μας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο. Θα στηρίξει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, στο κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάρτιση), σε έργα υποδομών, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας» είπε.




Total
0
Shares
Previous Article
antiliaka kalokairi

Johnson & Johnson: Ανακαλούνται αντηλιακά λόγω καρκινογόνου χημικού

Next Article
Προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Απίστευτη ηλεκτρονική απάτη: Άρπαξαν 109.000 ευρώ από 12 Λαρισαίους προφασιζόμενοι ότι θα τους προστάτευαν από κυβερνοεπιθέσεις

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”