ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο

Share

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο

Με έκπληξη διαβάσαμε στη λογοδοσία του Δημάρχου Καρδίτσας την αναφορά του στο θεματικό πάρκο των παραμυθιών και πως “αυτό δεν υλοποιήθηκε λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από πλευράς Περιφέρειας” αφήνοντας σαφώς  να εννοηθεί, πως εν αντιθέσει  ο Δήμος και το ΕΒΕ είχαν ήδη κατοχυρώσει τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων τους και ήταν έτοιμοι να διαθέσουν τη δική τους οικονομική συμμετοχή προς υλοποίηση του πάρκου.

Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού στους αντίστοιχους φορείς δεν υπάρχουν αποφάσεις διάθεσης πίστωσης και επιπλέον ο Δήμαρχος καμιά επαφή δεν είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κ. Τέλιο, για το θέμα αυτό.

Τα γεγονότα σε ό,τι αφορούν το «θεματικό πάρκο των παραμυθιών» έχουν ως εξής:

Στις αρχές του χρόνου ο κ Αντιπεριφερειάρχης έλαβε ένα e-mail από μέλος του ΕΒΕ με συνημμένη επιστολή ιδιωτικής εταιρίας με θέμα: Θεματικό πάρκο “Τα παραμύθια του κόσμου στην Καρδίτσα την Άνοιξη”, συνολικού κόστους άνω των 115.000 ευρώ, χωρίς όμως καμία άλλη ενημέρωση για οτιδήποτε και κυρίως για ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κάθε φορέα (Π.Ε. Καρδίτσας-Δήμος –ΕΒΕ) στις δαπάνες, που όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι για εκδηλώσεις με μεγάλο κόστος, είναι αναγκαίο εκ των προτέρων να υπάρχει πάντα συνάντηση και συνεργασία των τοπικών φορέων που θα τις υλοποιήσουν, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι θετική στη δημιουργία θεματικών πάρκων στο νομό και μάλιστα θεωρεί ότι λόγω και των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν επανειλημμένα το νομό μας τα τελευταία χρόνια, οι φορείς του νομού πρέπει, πέραν της δικής τους συμβολής, να απαιτήσουν από το Υπουργείο Πολιτισμού την οικονομική συνδρομή του, ώστε να λειτουργούν στο νομό μας θεματικά πάρκα κυρίως την περίοδο των εορτών και όχι μόνο.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό και περιμένουμε να συζητήσουμε με τους συναρμόδιους φορείς, το χρόνο, τον τόπο και την οικονομική συμμετοχή του κάθε φορέα στη λειτουργία του θεματικού πάρκου στην Καρδίτσα.

Δείτε επίσης