ΠΔΕ Θεσσαλίας: Ορκίστηκαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί – Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών

ekpaidefsi didaskalia mathima sxoleio

Ορκίστηκαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην ΠΔΕ Θεσσαλίας – Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην ΠΔΕ Θεσσαλίας, σύμφωνα με ενημέρωση της αναπληρώτριας διευθύντριας, Βασιλικής Ζιάκα. Παράλληλα παρατίθεται το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στις δεσμεύσεις του για υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, προχώρησε φέτος σε 8487 μόνιμων διορισμών .

Ήδη, ολοκληρώθηκαν χθές, οι ορκωμοσίες των 17 νεοπροσληφθέντων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ψυχολόγων ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30, στα γραφεία της ΠΔΕ Θεσσαλίας, παρουσία της Αν. Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλικής Ζιάκα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Φέτος, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διορίστηκαν μόνιμα συνολικά 183 εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, στην Α/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση της ΠΔΕ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα:

  • 124 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης
  • 22 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
  • 11 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01, στα Μουσικά σχολεία
  • 26 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Η κ Ζιάκα εύχεται στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, καλή επιτυχία στους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς τους στόχους, να έχουν μια ευδόκιμη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης, εκπληρώνοντας τον διδακτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο προς όφελος των μαθητών τους και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Τέλος τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν από προσωρινή απουσία των εκπαιδευτικών αλλά και των ΕΕΠ-ΕΒΠ λόγω στελεχών εκπαίδευσης, αποσπάσεων, διεύρυνση του ωραρίου των ολοημέρων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων μέχρι τις 5:30 το απόγευμα (από τις 4:00 που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα) και μακροχρόνιων αδειών (υγείας, ανατροφής τέκνων, κύησης και λοχείας)  θα καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου (τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές).

Στις 31 Αυγούστου θα εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, τα σχολεία  δηλαδή, στα οποία τοποθετούνται οι αναπληρωτές.

Στις 5 Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία τα οποία προσλήφθηκαν, ώστε με την έναρξη των μαθημάτων όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στη θέση τους.

Βέβαια  κενά που θα προκύψουν  στην πορεία, καθώς υπάρχει δυναμική στο χώρο της εκπαίδευσης , θα καλυφθούν με επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Παράλληλα, η κ Ζιάκα επισημαίνει ότι η ΠΔΕ Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς. Κύριο μέλημα μας είναι η υποστήριξή όλων των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ώστε να επιτελέσουν το έργο τους όσο γίνεται πιο γόνιμα και αποτελεσματικά, καλώντας τους να ηγηθούν και πάλι – πρωτοπόροι και εμπνευστές – της προσπάθειας της κοινωνίας για αναβάθμιση και βελτίωσή της, μέσω της Εκπαίδευσης και της Παιδείας.

ΠΗΓΗ: alfavita.gr
Total
20
Shares
Previous Article
sxoleio daskala ekpaidefsi

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας: Νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου

Next Article
belgio f1 qualifide

F1-Το πρόγραμμα του GP Βελγίου: Δείτε τις ώρες των δοκιμών, του qualifying, και του αγώνα


Total
20
Share