Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιαχές και Ψίθυροι» από τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Share

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιαχές και Ψίθυροι» από τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων στεγάζει τις δράσεις του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου «Ιαχές και Ψίθυροι»  του πολυβραβευμένου Συγγραφέα και Φιλολόγου , Βαγγέλη Ντελή από τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Χαιρετισμό του Δημάρχου Σοφάδων , Δημοσθένη Κατσή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και το έργο του Συλλόγου μέσα στο χρόνο και την προσφορά του στην κοινωνία των Σοφάδων. Δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται συμπαραστάτης στις δράσεις του για το καλό του τόπου.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Συγγραφέας – Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάννος,ο οποίος ξεδίπλωσε την ιστορία του βιβλίου συνδέοντάς την με τα τραυματικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας , αλλά και την περιοχή μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Για το πλαίσιο της ανάδειξης του γεγονότος από την τοπική κοινωνία μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας , Βασίλης Τσαντήλας ο οποίος θύμισε στο κοινό το μνημείο που έχει ανεγερθεί στην είσοδο του οικισμού Νεράιδα στη μνήμη των Ιταλών της Μεραρχίας Πινερόλο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία της έρευνάς του για το θέμα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε , αλλά και τη γοητεία της συγγραφής. Αναφέρθηκε στην πορεία των γεγονότων και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των ηρώων του αναδεικνύοντας την σπάνια στιγμή στη Παγκόσμια Ιστορία όπου ο θύτης γίνεται θύμα και η καλοσύνη των απλών ανθρώπων της υπαίθρου μεγαλουργεί. Αποσπάσματα του βιβλίου απέδωσε μοναδικά γεμίζοντας το χώρο με τη φωνή του ο Βασίλης Ντούλιας.

Την παρουσίαση συντόνισε η Φιλόλογος Κατερίνα Σταθοπούλου.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κώστας Τσιάρας και η Βουλευτής Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Παπαβασιλείου για τη livestreaming μετάδοση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων, Δημοσθένης Κατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, Βασίλης Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων , Χρήστος Κατσαντώνης και Βασίλης Φαλούτσος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Ιωάννα Ποδηματά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφάδων, Χρήστος Μαρκατσέλας και η Σύμβουλος Τ.Κ., Βάσω Μπούκη.

Δείτε επίσης