Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Προσωπική επιστολή» του ιατρού/ποιητή Δημήτρη Κουντουρά

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Προσωπική επιστολή» του ιατρού/ποιητή Δημήτρη Κουντουρά

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Προσωπική επιστολή» του ιατρού/ποιητή Δημήτρη Κουντουρά

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Κιέριον θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του ιατρού/ποιητή Δημήτρη Κουντουρά, με τίτλο “Προσωπική επιστολή”.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μιχάλης Νταλαμπίρας, δικηγόρος/συγγραφέας και ο Βαγγέλης Ντελής φιλόλογος/συγγραφέας. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Ντούλιας.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος Περισπωμένη, το βιβλιοπωλείο Βασιλάκος, η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Θα προλογίσει η Χριστίνα Λιούτα, φιλόλογος/συντονίστρια της Λέσχης και ο Αριστοτέλης Σπάνιας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας. Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κουντουρά.

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Προσωπική επιστολή» του ιατρού/ποιητή Δημήτρη Κουντουρά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δημήτρης Κουντουράς γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Ως μαθητής πέρασε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι παθολόγος – ηπατολόγος, με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές και ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συνεργαζόμενος με μεγάλες Ιατρικές Μονάδες, με έμφαση στην Κλινική Ιατρική και την Τριτοβάθμια Διάγνωση και Θεραπεία.

Κύρια αντικείμενα ενδιαφέροντός του αποτελούν οι ιογενείς ηπατίτιδες, η αλκοολική και η μη αλκοολική νόσος του ήπατος, η ηπατική νόσος στους ασθενείς με Θαλασσαιμία, η ηπατοπάθεια της κύησης, ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος, ο μεταβολισμός, η προληπτική ιατρική και η φυσιολογία της γήρανσης, η μεταφορά των προτύπων Ιατρικής Ακριβείας (Precision Medicine) στην πράξη και η ανάπτυξη νέων αλγορίθμων διαφορικής διάγνωσης σε συνεργασία με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Από το 2005 έχει συνεισφέρει ως σύμβουλος Παθολόγος σε Ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έχει σημαντική εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα της Ψυχιατρικής και της Ασφαλιστικής Ιατρικής. Επί 3ετία (2008-2011) διετέλεσε Ιατρικός Διευθυντής Κλινικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με διοικητικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Από το 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ακολούθως του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές Εθνικών Προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας.

Διαβάζει και γράφει ποίηση από πολύ νεαρή ηλικία, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό, μετά από 44 χρόνια εσωστρέφειας ή προπαρασκευής.




Total
0
Shares
Previous Article
Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS 2022»

Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS 2022»

Next Article
Πολιτιστική εκδήλωση για το «ΕΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» στο Μαυρομμάτι από το Δήμο Μουζακίου και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών - «Έτος Κατσαντώνη» - Ιστορική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 από το Δήμο Μουζακίου & την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας & Ευρυτανίας

Πολιτιστική εκδήλωση για το «ΕΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» στο Μαυρομμάτι από το Δήμο Μουζακίου και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…