Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Αντωνίου στους Σοφάδες

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Αντωνίου στους Σοφάδες

 

Η κεντρική παρουσίαση του έργου του Αντώνη Αντωνίου έγινε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος και αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – και στους Θεσσαλούς που έχουν διατελέσει Υπουργοί Δικαιοσύνης στο παρελθόν.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος παρουσίασε ενδεικτικά λήμματα σπουδαίων προσωπικοτήτων, κυρίως Νομικών, από την περιοχή μας ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο.

Το λόγο, έπειτα, πήρε ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος ο οποίος αναφέρθηκε σε Σοφαδίτες λόγιους του 18ου και 19ου αιώνα. Ακολούθησαν οι προσκεκλημένοι Δήμαρχοι όλου του νομού: ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, οι οποίοι ανέδειξαν γνωστές και άγνωστες μορφές από το χώρο της Πολιτικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών του τόπου μας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Φιλόλογος Χριστίνα Λιούτα.

Στόχος της συγκεκριμένης παρουσίασης ήταν η ανάδειξη του έργου ως ενός από τα απαραίτητα βοηθήματα για την διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας στα σχολεία όλης της Θεσσαλίας.

Την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Σοφάδων και της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων συνυπογράφουν όλοι οι Δήμαρχοι του νόμου, αλλά και οι Σύλλογοι που εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση: ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μοσχολουρίου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Καραγκούνα” Καρδίτσας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεονταρίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυψέλης, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Ψυχαγωγίας ” ο Άγιος Βησσάριος” και η Ομάδα Λαϊκού Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου.

Στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση στην Υπουργό Παιδείας από τους παραπάνω φορείς για την ένταξη του βιβλίου στο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των ομιλητών που προαναφέρθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Γώγος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων Γιάννης Σταμούλης, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά Ιφιγένεια Πετροπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων: Θώμη Καφάση, Δημήτρης Κοντοβάς, Σπύρος Εκίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σπάνιας, η Αντιδήμαρχος Παλαμά Ουράνια Φούντα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφάδων Ντίνος Σακκάς, ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων Απόστολος Φιρφιρής, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας Θωμάς Καρανάσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καρδίτσας Σωτήρης Κορέλας, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Λουτρά Σμοκόβου Δημοσθένης Κατσής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Αγγελόπουλος, Παύλος Ραγιάς, Αποστόλης Χατζηγιάννης και Παναγιώτης Κεφαλάς, τα μέλη της Λέσχης, καθώς και δεκάδες φίλοι της Ιστορίας της περιοχής μας.

vivlio sofades 1

vivlio sofades 2




Total
0
Shares
Previous Article
soneTrikalon

Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων

Next Article
Καρδίτσα: Πρωτοβουλία για άμεση σύνδεση της τοπικής αγοράς με το Μαγεμένο Δάσος

Καρδίτσα: Πρωτοβουλία για άμεση σύνδεση της τοπικής αγοράς με το Μαγεμένο Δάσος