Παρουσίαση βιβλίου: «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου»

Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες

«Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου με μαντινάδες του συγγραφέα, ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο κοινό της Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή 13/12 στις 12.30 στην αίθουσα του  ξενοδοχείου Domotel Arni (στον ημιόροφο).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Κρητών Ν.Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Ομιλήτριες θα είναι οι κ.κ. Μαρία Τσουρή – Καραμπινά, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρητών Ν. Καρδίτσας και Ανδρονίκη Παπαδάκη, Εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ν. Καρδίτσας.

Τα κείμενα θα επιμεληθεί η κ. Έλλη Μαργαρίτη – Σουλαδάκη , φιλόλογος και γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Ν.Καρδίτσας.

Επίσης για το έργο του θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιάννης Μεγαλακάκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος ενώ παρουσιάζει και συντονίζει η κ. Τζένη Σουλτανιά, Δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η μαντινάδα λέει ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια κραυγή που αφήνει μια ψυχή αρρενωπή αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη: Η κρητική ψυχή.

«Γράφω μαντινάδες, στίχους και τραγούδια για να βρίσκουν φωλιά οι σκέψεις μου» σημειώνει ο Γιάννης Μεγαλακάκης ο οποίος παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του με μαντινάδες με τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου»

Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης αφήνεται στα αυθεντικά αισθήματα της κρητικής ψυχής.

Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα, για να νιώσει κανείς την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής.

Η εικονογράφηση του βιβλίου, αλλά και η όλη έκδοση, χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αισθητική , η οποία καθιστά το έργο ιδιαίτερα ελκυστικό.

Το βιβλίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.
Total
0
Shares