Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30, η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες με κακό τέλος» του καταγόμενου από την Οξυά, δημοσιογράφου και διευθυντή του δικτυακού τόπου aftodioikisi.gr, Χρίστου Σπύρου Βούζα. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του ως άνω συλλόγου, στην οδό Δαιμονογιάννη 4-6 Αθήνα, στην οποία πέραν των πολλών Οξυωτών, παραβρέθηκαν: η Ολυμπία Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μουζακιωτών «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ», ο Ηλίας Μπάλλας μέλος του ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου, ο Βασίλης Αγγέλης από το Σύλλογο Γελανθιωτών Αθηνών και ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Ντίνος Κορδώσης ενώ μήνυμα λόγω απουσίας, έστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Β. Γκαραβέλα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εν λόγω εκδήλωση για τους Οξυώτες, την Οξυά και το Σύλλογο. Συνέχισε με την ανάγνωση, κριτικών για το βιβλίο από ανθρώπους, των γραμμάτων και της πολιτικής και βιογραφικών στοιχείων του συγγραφέα. Στην τοποθέτηση του ο Διαμαντής Καράβολας, των εκδόσεων Φαρφουλά, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του περιεχομένου του βιβλίου καθώς και στη συνεργασία που είχε για την έκδοση με τον συγγραφέα. Ο συγγραφέας, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και το Σύλλογο για την πρωτοβουλία που πήρε να οργανώσει την εκδήλωση αυτή. Ακολούθως έκανε ειδική αναφορά σε γονικά βιώματα που τον κατηύθυναν ν΄αγαπήσει το λόγο, τον προφορικό και ιδιαίτερα τον γραπτό, πράγμα που τον οδήγησε, αν και οι σπουδές του είχαν διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό, να γίνει δημοσιογράφος. Για το βιβλίο του είπε ότι, αποτελείται από επτά ιστορίες, που αναφέρονται στον παραλογισμό της εξουσίας, τον έρωτα, το ποδόσφαιρο, το ρατσισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την απώλεια όσων αγαπάμε, οι οποίες έχουν ένα κοινό. Το κακό τέλος. Δικαιολογώντας τον τίτλο είπε “κακό τέλος στη μυθοπλασία, καλό τέλος στην πραγματική ζωή. Έχει, συνέχισε, ήδη έτοιμο ένα ακόμα μυθιστόρημα με θέμα «το αέναο ταξίδι του Οδυσσέα» το οποίο ευελπιστεί να αποτελέσει το επόμενο εκδοτικό του εγχείρημα. Τελειώνοντας, εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει κάποια στιγμή να γράψει για τον τόπο καταγωγής του, που τόσο αγαπά, την Οξυά.

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών

Συγκίνηση επικράτησε όταν, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ζήτησαν το λόγο και αναφέρθηκαν στην διαδρομή του πατέρα του και την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο του, που μετά από σαράντα και πλέον χρόνια από το θάνατό του, δεν έπαψαν να τον μνημονεύουν, εκφράζοντας τη χαρά τους που τα παιδιά του ακολουθούν τα χνάρια του, στο δρόμο της παιδείας, της σεμνότητας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις από τον συγγραφέα.

Κλείνοντας την εκδήλωση η Γραμματέας του Συλλόγου επανέλαβε την στήριξη του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών σε πρωτοβουλίες που προάγουν πολιτισμό όπως αυτή και εξήγγειλε την διοργάνωση εκδηλώσεων – αφιερωμάτων σε Οξυώτες που δεν είναι πια στη ζωή αλλά άφησαν το στίγμα τους στις επόμενες γενιές. Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αθήνα, στην αίθουσα του συλλόγου, όσο και στην Οξυά, στην αίθουσα παιδείας και πολιτισμού του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού.

Ο Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών, εύχεται το πρώτο βιβλίο του συγχωριανού Χρίστου Σπ. Βούζα, να΄ναι καλοτάξιδο στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Σπύρου Βούζα στο Σύλλογο των Απανταχού Οξυωτών




Total
0
Shares
Previous Article

Σ.Π.Ορ.Τ.: Από Λογγιές προς Πορτή

Next Article

Δώρα και στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts