Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρόχθια συστήματα άρδευσης εγκαθιστά στην Κρανιά ο Δήμος Μουζακίου

Στην εγκατάσταση παρόχθιων συστημάτων άρδευσης προχωρά ο Δήμος Μουζακίου στο αγρόκτημα της Κρανιάς με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Εξάλλου είναι προφανές πως το κόστος άρδευσης είναι κατά πολύ μικρότερο όταν αυτή γίνεται με ηλεκτρικό ρεύμα παρά με πετρέλαιο.

Ο Δήμος Μουζακίου διέθεσε περίπου 22.000 ΕΥΡΩ για την κάλυψη του κόστους της ΔΕΗ και σύντομα αναμένεται η τοποθέτηση των παρόχθιων.

Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε εδώ και  πολύ καιρό, αρχικά, με την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας χρήσης νερού για το αρδευτικό δίκτυο και ολοκληρώθηκε με την καταβολή στη ΔΕΗ του απαιτούμενου ποσού από το Δήμο Μουζακίου.

«Υλοποιούμε ακόμη μία δέσμευσή μας προς τον αγροτικό κόσμο της Κρανιάς καθώς  με την εγκατάσταση των παρόχθιων συστημάτων άρδευσης θα μειωθεί κατακόρυφα το κόστος παραγωγής. Παράλληλα η ίδρυση κα λειτουργία ΤΟΕΒ στην Κρανιά, όπως και στο Αγναντερό είναι ακόμη μία κατάκτηση του Δήμου μας στην κατεύθυνση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλουμε για τη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος των δημοτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός




Total
0
Shares
Previous Article

TEI Θεσσαλίας: «Επίδειξη θερμοκηπίων - Εκπαίδευση στο πεδίο» - “Farmers Field School”

Next Article

Εντοπίστηκε διαμέρισμα στη Λάρισα, στο οποίο διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «POKER»