Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΕΕΤΑΑ η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ

Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΕΕΤΑΑ η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΕΕΤΑΑ η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα :

«Χρηματοδοτικά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού»

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει στη νέα Χρηματοδοτική Περίοδο 2021-2027 να υπάρχουν ευκαιρίες δύο ταχυτήτων όσο αφορά σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και το νέο ΕΣΠΑ.

Οι μικροί Δήμοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας χρηματοδοτικής περιόδου έχουν ανάγκη από νέα επιστημονικά στελέχη, σύγχρονο εξοπλισμό, ισότιμη ενημέρωση και ισότιμη αντιμετώπιση.

Για να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος πρέπει για το σωστό προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ να ληφθούν υπόψη έστω και την τελευταία στιγμή όλοι οι κοινωνικοοικονομικοί δείκτες όπως το χαμηλό εισόδημα η ανεργία και οι ελλιπείς προσβάσεις στις υπηρεσίες.

Οι προοπτικές ανάκαμψης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπόσχεται η Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027, ώστε να φύγουν από μια τελματωμένη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών περικοπών (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ), είναι μια μεγάλη πρόκληση που  δεν πρέπει να χαθεί.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχει ενεργά και με θεσμικό ρόλο στο σχεδιασμό όλων των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που την αφορούν συμπεριλαμβανομένου και του ΕΣΠΑ έτσι ώστε όλοι οι  Δήμοι να έχουν τη χρονική δυνατότητα να ενημερώνονται επαρκώς και να εκπονούν έγκαιρα τις απαιτούμενες μελέτες και να ωριμάζουν τα έργα τους.

Είναι απαραίτητη η διεκδίκηση της αξιοπιστίας των καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται στους δύο τομείς πολιτικής, που είναι το «Μοντέλο των Έξυπνων Πόλεων» και το «Μοντέλο των Υποδομών Λυμάτων».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας αναφέρθηκε επίσης στη δράση τεχνικής βοήθειας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ λέγοντας ότι  ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του ποσού θα πρέπει να δοθεί για την υποστήριξη κυρίως των μικρών Δήμων.

Τέλος επισήμανε ότι η επιτυχία της διαχείρισης των νέων Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων εξαρτάται κατά πολύ από τις συνεργασίες και τις συνέργειες που θα αναπτύξουν μεταξύ τους όλοι οι αρμόδιοι θεσμοθετημένοι φορείς.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Δήμος Πύλης: Το πρόγραμμα φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις Τοπικές Κοινότητες

Δήμος Παλαμά: Αλλαγή ημερομηνίας της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου παλαμά

Επόμενο άρθρο
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Ο Αχελώος ποταμός ανήκει και στην Θεσσαλία!!! Οι Ακαρνάνες ας ρίξουν τους τόνους …