Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

kotsos giorgos 1

Γ. Κωτσός: Έλληνες και Ευρωπαίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της ΝΔ

Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους μια νέα κυβέρνηση ξεκίνησε στη χώρα μας τη θητεία της εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Έλληνες!

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησής του άρχισε να κάνει πράξη τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πρόκειται για νέα ήθη που φέρνει μαζί της η Νέα Δημοκρατία, χαράσσοντας τον καινούργιο δρόμο που θα ακολουθήσει στο μέλλον η πατρίδα μας… Αυτόν της εθνικής ενότητας, της συνέπειας λόγων και έργων, της δημιουργίας και της αποτελεσματικότητας!

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησής μας που ολοκληρώθηκε στη Βουλή με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, «γέννησε» την ελπίδα που ο λαός μας αναζητούσε για ένα καλύτερο αύριο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε το πλαίσιο των πολιτικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας του κράτους, δίνοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Παράλληλα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στη αντιπολίτευση να αμφισβητήσει τις εκτελεστικές προθέσεις του ίδιου και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας δυο ρηξικέλευθες πολιτικές πρωτοβουλίες που δίνουν άμεσα μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες.

Ο λόγος για τη μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά και την αναμόρφωση της ρύθμισης των 120 δόσεων με σημαντική διεύρυνση των εντασσόμενων σε αυτήν, βάσει νέων ευνοϊκότερων κριτηρίων, από τον επόμενο μήνα κιόλας!

Η αδιαμφισβήτητα άριστη προετοιμασία, αλλά και η άμεση δράση του νέου πρωθυπουργού μας, έχουν εκπλήξει ευχάριστα την Ελληνική κοινή γνώμη, τους Ευρωπαίους Εταίρους, αλλά και τις παγκόσμιες αγορές οι οποίες με την απόλυτα επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου, έδωσαν κι’ αυτές ψήφο εμπιστοσύνης στη «γαλάζια» διακυβέρνηση.

Το κυριότερο όλων όμως είναι ότι αποδείχθηκε περίτρανα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα στη χώρα μας κι’ ότι έχει την πολιτική βούληση και το σθένος να τα αντιμετωπίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Φυσικά κανείς πολιτικός δεν έχει μαγικό ραβδί για να κάνει θαύματα, όμως μετά την 7η Ιουλίου είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η χώρα μας απέκτησε επιτέλους πολύ δυναμικές προοπτικές για το μέλλον.

Μετά από μια δεκαετία μνημονίων, είναι η πρώτη φορά που μια νέα κυβέρνηση χαίρει της εκτίμησης του λαού μας! Αυτό δημιουργεί σε όλους εμάς που τη στηρίζουμε τη μεγάλη υποχρέωση να τη βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προωθήσει τις πολιτικές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να ξεφύγει από το διαρκές τέλμα της υπανάπτυξης.

Ήδη τέθηκε σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάπτυξης που είχαμε παρουσιάσει προεκλογικά σε κάθε πόλη και κάθε χωριό του Νομού μας.

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, πολλαπλά μελετημένο και πλήρως κοστολογημένο πλάνο διακυβέρνησης το οποίο έχει ως βασικούς άξονες:

– τη μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες, νοικοκυριά και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος,

– τη σύσταση νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας με ουσιαστική στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,

– την ενίσχυση της υγιούς και νεοφυούς επιχειρηματικότητας,

– την καινοτομία και την αγροτική συνεργατικότητα,

– την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών,

– την ποιοτική αναβάθμιση του τομέα της υγείας, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και τη στήριξη των εισοδηματικά αδύνατων,

– την πάταξη της διαφθοράς, της ανομίας και της εγκληματικότητας,

– τη δημιουργία ενός νέου κράτους που θα υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των πολιτών, που δεν θα διώχνει τους επενδυτές και δεν θα «πνίγει» κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

– την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την καθιέρωση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία στα 45 χρόνια της ιστορίας της, έχει ανταποκριθεί πάντα με επιτυχία στα κελεύσματα των καιρών, προσφέροντας σωτήριες υπηρεσίες στην πατρίδα.

Το πράττει και σήμερα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πλήρη επίγνωση των πολλών υφιστάμενων προβλημάτων και δυσκολιών.

Οι εγγυήσεις της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. για την έξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση είναι:

– Ο εργατικός, διορατικός και αποφασιστικός πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

– Η τεράστια εμπειρία που έχει αποκομίσει η ιστορική παράταξή μας από την πολυετή δράση στην Ελληνική πολιτική σκηνή και στα διεθνή φόρα!

– Το πλήθος παλιών και νέων άξιων στελεχών, με όρεξη για δουλειά, πολυεπίπεδες γνώσεις, άριστη επιστημονική και διοικητική κατάρτιση.

Mε την αποφασιστική, έξυπνη και συνετή καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κάνουμε πράξη το όραμα του Ελληνικού λαού να αλλάξουμε την Ελλάδα και να τη μετατρέψουμε από φτωχό μνημονιακό δεσμώτη,

– σε Ευρωπαϊκό και γιατί όχι, παγκόσμιο πρωταθλητή των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και της προόδου,

– σε διεθνές πρότυπο δημοκρατικής και οικονομικής λειτουργίας, συνέπειας, σταθερότητας και ανάπτυξης.

Πιστεύω απόλυτα στις ικανότητες και στις δυνατότητες της νέας κυβέρνησής μας η οποία θέλει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ενωμένους και περήφανους για την ιστορία τους, μα και βασικούς πρωταγωνιστές στην προσπάθεια οριστικής και μη αναστρέψιμης ανάκαμψης!

Μετά λόγου γνώσεως επισημαίνω δε, ότι οι ευχάριστες εκπλήξεις θα είναι ακόμη περισσότερες τους επόμενους μήνες, διότι έχει τους τρόπους και τις λύσεις για να κάνει η Ελλάδα το μεγάλο άλμα πέρα απ’ τη φθορά της κρίσης!

Είναι ήδη έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της ελληνικής οικογένειας που είχε «γονατίσει» η ιδεοληπτική εξουσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία που ένιωθε ότι ζούσε σε μια χώρα «ξέφραγο αμπέλι».

Για τη δημιουργία ενός αρραγούς πλέγματος προστασίας και ενίσχυσης θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων όπως η δημόσια Υγεία, η Παιδεία, η Εργασία, το σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, η πρόοδος και η ανάπτυξη.

Δηλώνω απερίφραστα ότι θα στηρίξω δυναμικά τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι για τον τόπο όπου γεννηθήκαμε μεγαλώσαμε και επενδύσαμε όνειρα και ελπίδες μιας ζωής, αξίζει και πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας!

kotsos bouli 1

dc7303f7cd80feb457de5917489d6555




Total
0
Shares
Previous Article
ethiki kofon4

Τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών βράβευσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Next Article
plastira lake

  14o Αντάμωμα Αγραφιωτών της Πίνδου