Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση του Δήμου Μουζακίου για άμεση καταβολή Συνδεδεμένης Ενίσχυσης Βάμβακος

Fanis Stathis dimarxos fanari slide

Σε μερική καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος προέβη ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 17-03-2020. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Στάθη Θεοφάνη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Κανιούρα, όταν ενημερώθηκαν ότι σε κάποιους παραγωγούς βάμβακος του Δήμου μας δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος.

Με απόφασή του ο Δήμαρχος απέστειλε προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ  επιστολή στην οποία αναφέρονται αρχικά οι περιπτώσεις των παραγωγών βάμβακος που υπέστησαν ζημιά στην καλλιέργειά τους, από πλημμύρες του έτους 2019 και υπέβαλαν στον ΕΛΓΑ αιτήσεις ζημιάς φυτικού κεφαλαίου. Ο Δήμαρχος ζητά με την επιστολή του να αποζημιωθούν άμεσα οι δικαιούχοι και αν χρειαστεί, θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής, ώστε να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους φορείς ΟΣΔΕ.

Η Διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις λόγω των ημερών και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες στη λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, λόγω της επιβεβλημένης αναδιάρθρωσης των εργασιών τους που επιβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας ( COVID-19) που έχει πλήξει τη χώρα μας, αλλά παράλληλα πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους και η αγωνία των δικαιούχων για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την νέα καλλιεργητική χρονιά.

Πρέπει να κατανοήσουν οι επικεφαλής των αρμόδιων οργανισμών την επιτακτική ανάγκη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος άμεσα σε όλους τους δικαιούχους λόγω έναρξης της  νέας καλλιεργητικής περιόδου, όπου οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επίσης ζητούν άμεσα να κινητοποιηθούν οι σχετικοί φορείς του τόπου μας (ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.α) ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και εξέτασης αυτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος σε όλους τους δικαιούχους της.

Φάνης Στάθης

Δήμαρχος Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Το video της Finos Film για τον κορονοϊό με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Διονύση Παπαγιανόπουλο

Το video της Finos Film για τον κορονοϊό με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Διονύση Παπαγιανόπουλο

Next Article
ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αλλαγές δρομολογίων από το Σάββατο 21/3/2020