Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση της Ασημίνας Σκόνδρα για τη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού Κ.Υ. Μουζακίου

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 Παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους και την Δημοτική Αρχή Μουζακίου, η μετακίνηση νοσηλευτριών από το Κέντρο Υγείας, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας. Η κ. Σκόνδρα, καταθέτοντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων και δυσλειτουργίας της εν λόγω τοπικής δομής υγείας.

Σε δήλωση της τόνισε, ότι:

«Προβληματισμό και κλίμα ανασφάλειας δημιουργεί στους πολίτες του Δήμου Μουζακίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η απόφαση μετακίνησης νοσηλευτριών από το Κ.Υ. Μουζακίου.

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, ως γνωστόν, έχει συνολικά 16 νοσηλεύτριες, που πέραν του Δήμου, εξυπηρετεί απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπως τις τοπικές κοινότητες της Αργιθέας. Ως εκ τούτου, δεν διακρίνω σκοπιμότητα, σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο της πανδημίας για τη χώρα μας, οι τοπικές δομές υγείας να αποδυναμώνονται.

Αυτό που χρειάζεται η Περιφέρεια είναι η πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και η στήριξη των περιφερειακών Κέντρων Υγείας.

Τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας καλύπτουν επείγοντα περιστατικά όλο το 24ώρο και τα πρωινά πραγματοποιείται επιπλέον και συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, των οποίων η μετακίνηση εξ’ ορισμού είναι δύσκολη.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά στοχεύει στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος δημόσιας υγείας, να αποσυμφορίζονται τα νοσοκομεία και οι πολίτες να έχουν υγειονομική κάλυψη κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέθεσα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, όλα τα δεδομένα σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και αναμένω τις ενέργειές του.»




Total
0
Shares
Previous Article
dimarheio Argitheas 2019 slide

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 στο Ανθηρό

Next Article
Βρέθηκε πορτοφόλι στο Μουζάκι

Βρέθηκε πορτοφόλι στο Μουζάκι