Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την κακοκαιρία στον ν. Καρδίτσας

zimies karditsa kakokairia

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Η χώρα μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του ιού COVID – 19, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να εφαρμόσει σκληρά περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα απολύτως απαραίτητα για να «φρενάρει» την εξάπλωση του φονικού ιού.

Το κλίμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πολύ βαρύ και όλοι ευχόμαστε να βγούμε γρήγορα από αυτή την ζοφερή κατάσταση. Όμως δυστυχώς δεν λείπουν και τα αναπάντεχα γεγονότα, όπως η κακοκαιρία που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στο Νομό Καρδίτσας και προκάλεσε πολλές ζημιές σε υποδομές πεδινών και ορεινών Δήμων.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, με αφορμή τις εκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ήρθε σε επαφή με τη ηγεσία του ΕΛΓΑ ζητώντας επίσπευση των εκτιμήσεων καταστροφών που υπέστησαν οι παραγωγοί της περιοχής μας και ειδική ρύθμιση σχετικά με την διαδικασία και προθεσμία δήλωσης ζημιών, καθώς η πανδημία έχει ανατρέψει πλήρως το καθεστώς λειτουργίας του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του Οργανισμού.

Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν άμεση, καθώς η νέα ηγεσία του ΕΛΓΑ έχει ευαισθητοποιηθεί πλήρως προς την κατεύθυνση άμεσης βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, των διοικητικών και οικονομικών παροχών, προς τους ασφαλισμένους αγρότες.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε λοιπόν θα πρέπει να τονίσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής στο εξής θα ανέρχεται σε 25 ημέρες και όχι στις αρχικώς προβλεπόμενες 15 ημέρες.

Επίσης, η ανωτέρω προθεσμία ισχύει για όλες τις ενεργές αναγγελίες ζημιάς, καθώς και για όσες εγκριθούν στο εξής για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί λόγω COVID 19.

Επιπλέον, για τις προσωρινές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται στην παρούσα φάση τέλη εκτίμησης. Αυτά θα πληρωθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού κεφαλαίου και όταν όλες οι πρόσφατες αναγγελίες ζημιάς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α..

Γραφείο τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
Pit Bull Dog

Φάρσαλα: Πατέρας και γιος ελευθέρωσαν πίτ μπουλ για να «κατασπαράξουν» τεχνικούς της ΔΕΗ που πήγαν να τους κόψουν το ρεύμα

Next Article
gynaika xathhke potami 1

Τρίκαλα: Ψάχνουν για μια γυναίκα στον Ληθαίο ποταμό

Related Posts