Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού σε Ν. Κεραμέως για την αναδρομική προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών

Παρέμβαση Γ. Κωτσού σε Ν. Κεραμέως για την αναδρομική προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΕ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΟΥ ΘΗΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ζητώντας την αναδρομική προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν τη διδακτική θητεία τους σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδικότερα, στη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ

«…Η επιλογή της θητείας των εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες ή/ και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, από το 2014 πραγματοποιούταν με αποκλειστικό γνώμονα το νόμο 3848/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε με την προσθήκη της παραγράφου 5Α (όπως προστέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4283/2014, ΦΕΚ 189/Α/10-9-2014).

Η εν λόγω προσθήκη διέκρινε τα εγχώρια σχολεία σε α) δυσπρόσιτα (κατηγορίας Α έως Η) και β) σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα (κατηγορίας Θ και Ι).

Η δεύτερη ομάδα σχολείων προβλεπόταν να διπλασιάζει τα μόρια προϋπηρεσίας λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης για τους ενιαίους πίνακες πρόσληψης εξίσου αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ η πρώτη ομάδα σχολείων διπλασίαζε τα μόρια προϋπηρεσίας μόνο για τους πίνακες από όπου θα προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές.

Μέχρι το 2018 προβλεπόταν για όσους τελούν ή έχουν τελέσει ένα μέρος της θητείας τους σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης για τους ενιαίους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, στην τροπολογία που εισήχθη το Νοέμβριο του 2018 στην Υπουργική απόφαση 133529/ΓΔ4/7-8-2018 απαλείφθηκε η όποια αναφορά στο αντίκρισμα της υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία αυτά.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ,

Προτίθεστε να εξετάσετε το ζήτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία για όσους αναπληρωτές υπηρετήσαν από το 2014 και μετά σε δυσπρόσιτες περιοχές για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από όπου θα γίνουν και οι μόνιμες προσλήψεις των εκπαιδευτικών;»




Total
0
Shares
Previous Article
dimarchio mouzaki

Ηλεκτρονική πλατφόρμα απαλλαγής δημοτικών τελών επιχειρήσεων από τον Δήμο Μουζακίου

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Διεκδικητικό πλαίσιο Ορεινής ΑΡΓΙΘΕΑΣ ενόψει επίσκεψης Πρωθυπουργού