Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για οφειλέτες και δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

kotsos 1

 

Παρέμβαση του Γ. Κωτσού στον ΥΠ.ΕΣ. Π. Θεοδωρικάκο για οφειλέτες και δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σχετικά με τις κατηγορίες ωφελούμενων του νόμου 4647/19 και τον ύψος των επιβαλλόμενων δημοτικών τελών στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Σύμφωνα με το Ν.4647/19 (ΦΕΚ 204/16-12-2019) άρθρο 51 παρ.2: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας, ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31/03/2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή, ή την υποβολή ανακριβούς σχετικής δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01/01/2020».

Η δημοσιονομική αναγκαιότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης είναι προφανής ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι μέλλει γενέσθαι με τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση του Ν.4611/2019.

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνω ότι πολλές είναι οι απορίες των ενδιαφερόμενων πολιτών σχετικά με το ύψος των επιβαλλόμενων δημοτικών τελών στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Η παραπάνω αναφερόμενη νομοθετική παρέμβαση καλύπτει και τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.4611/2019 και:
  2. α) πληρώνουν δόσεις εξόφλησης των βεβαιωμένων οφειλών τους, β) πλήρωσαν εφάπαξ τις οφειλές τους που είχαν βεβαιωθεί έως 31/12/2019; Εάν όχι, θα υπάρξει πρόβλεψη αντιμετώπισης του ζητήματος;
  3. Τι θα γίνει με τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα; Θα επιβληθούν τα ίδια δημοτικά τέλη με τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους; Ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα δοθεί παράταση έως 30/6/2020 για τα μη ηλεκτροδοτούμενα;»



Total
0
Shares
Previous Article
Β. Τσιάκος: Ο Δήμος επιτελεί σημαντικό έργο στον κοινωνικό τομέα

Β. Τσιάκος: Ο Δήμος επιτελεί σημαντικό έργο στον κοινωνικό τομέα

Next Article
kentro dia viou mathisis

Συνεχίζεται η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Καρδίτσας

Related Posts