Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία ορεινών και δυσπρόσιτων Δήμων

kotsos giorgos

 

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στον ΥΠ.ΕΣ. Π. Θεοδωρικάκο για μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία ορεινών και δυσπρόσιτων Δήμων

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για τις μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία ορεινών και δυσπρόσιτων Δήμων, με αφορμή σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηρού στην Αργιθέα.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κατέθεσε σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην οποία επισημαίνει τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ

Στο  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ανθηρού φοιτούν τη  φετινή σχολική χρονιά, εφτά (7) και δύο (2) μαθητές αντίστοιχα. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2019 οι μαθητές μετακινούνταν από την οικία τους – από το Κριτσάρι και το Λαγκάδι του Δήμου Αργιθέας – στο σχολείο και αντίστροφα με επαγγελματία οδηγό, ο οποίος είχε επιλεγεί από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Από τις 20 Νοεμβρίου 2019 όμως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έπαψε να εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια.

Η Διεύθυνση του Σχολείου λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει άλλος επαγγελματίας οδηγός για να καλύψει τα δρομολόγια, με το υπ’ αρ. πρωτ. 80/22-11-2019 έγγραφο με θέμα: «Διακοπή σύμβασης μεταφορέα» προς την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, έθεσε αρμοδίως το πρόβλημα προς επίλυση.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, με το υπ’ αρ. 7002/27-11-2019 έγγραφο με θέμα: «Αίτημα νέου Δρομολογίου», προώθησε το ζήτημα στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Κύριε Υπουργέ

Επειδή, τα ίδια προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών τους αντιμετωπίζουν όλα σχεδόν τα σχολεία που λειτουργούν στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, ανά την Ελληνική επικράτεια!

Επειδή, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην εκπαίδευση των λιγοστών μαθητών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία και ταλαιπωρεί συνεχώς τις οικογένειές τους που επέλεξαν να βιοποριστούν στην ύπαιθρο χώρα.

Επειδή, ως πρώην Δήμαρχος, (επί πολλά χρόνια), στους ορεινούς Δήμους Αργιθέας και Μουζακίου, γνωρίζω πολύ καλά τη μορφολογία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθημερινή μετακίνηση των μικρών μαθητών από τα χωριά τους στα σχολεία και αντίστροφα.

Επικαλούμαι την αδιαμφισβήτητη ευαισθησία σας σε αυτά τα ζητήματα και απευθύνω έκκληση για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Πρότασή μου είναι: Εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο επαγγελματικό όχημα στις περιοχές αναφοράς και αδυνατούν οι γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, να δοθεί η δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών μέσων για τις μετακινήσεις των εν λόγω μαθητών στα σχολεία τους».
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
kentro dia viou mathisis

Συνεχίζεται η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο
filoimousikistrikalon

Κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων