Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για αποζημίωση επιχειρηματιών που νόσησαν η νοσούν από Covid-19

kotsos Vouli5

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ Η ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ COVID-19 ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ!  

Στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζητώντας να προβλεφτεί αποζημίωση και για τους επιχειρηματίες που νόσησαν η νοσούν από COVID-19, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν στην επιχείρησή τους που δεν ανεστάλη η λειτουργία της.

Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Διανύοντας το δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού (COVID-19), αντιμετωπίζουμε όλοι μας δύσκολες καταστάσεις. Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του καθώς όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας έχει μετατραπεί σε στρατιώτες, που καθήκον τους είναι να υπηρετήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτόν τον άνισο πόλεμο.

Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου κορονοϊού (COVID-19), είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί η οικονομία μας. Η κυβέρνηση  σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε όλοι μας, έχει σταθεί σύμμαχος στις επιχειρήσεις σχεδόν όλων των κλάδων και αυτό φαίνεται από την πληθώρα προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούνται και έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια του COVID-19 [19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση Ε.Ε.].

Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Μία τέτοια περίπτωση αφορά επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και νόσησαν ή νοσούν από κορονοϊό (COVID-19) μη έχοντας τη δυνατότητα να εργασθούν. Θα ήθελα να τονίσω πως σαν κυβέρνηση καλούμαστε να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή πως στηρίζουμε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για όλους τους πολίτες μας.

Απευθύνω έκκληση σε εσάς κ. υπουργέ να ανακύψετε άμεσα στο αναδυθέν ζήτημα, να εξετάσετε το πρόβλημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του».




Total
0
Shares
Previous Article
Αρνητικά όλα τα τεστ στο drive through στους Σοφάδες

Αρνητικά όλα τα τεστ στο drive through στους Σοφάδες

Next Article
kikloforiakes rithmisis astynomika

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού και στη γέφυρα του Πηνειού στο Διαλεκτό