Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρεμβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών σε 24 σχολεία της Καρδίτσας

με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
agorastos tsiakos

Παρεμβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών σε 24 σχολεία της Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, με δικαιούχο και φορέα λειτουργίας το Δήμο Καρδίτσας. Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στις περιμετρικές και γειτονικές οδούς 24 συνολικά σχολικών και άλλων συγκροτημάτων, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, διασφαλίζουμε την ασφαλή μετακίνηση μαθητών κάθε ηλικίας από και προς τα σχολεία τους, σε 24 σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα ανθρώπινο έργο, που ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν οριζόντια διαγράμμιση στο οδόστρωμα, κατακόρυφη σήμανση για υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων στους περιμετρικούς και γειτονικούς δρόμους καθώς και παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια. Βελτιώνουμε τις συνθήκες προσβασιμότητας στα σχολεία, βελτιώνουμε την καθημερινότητα στην Καρδίτσα και αναβαθμίζουμε το αστικό περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις σε 24 σχολικά συγκροτήματα

Οι παρεμβάσεις αφορούν στα παρακάτω συγκροτήματα:

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 3ο ΛΥΚΕΙΟ, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 2ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Προβλέπεται:

  • Οριζόντια σήμανση: Διάβαση Πεζών και STOP LINE στην είσοδο/έξοδο ή στις εισόδους των σχολικών και άλλων συγκροτημάτων και τεθλασμένη κίτρινη γραμμή (Ζιγκ-Ζαγκ) για απαγόρευση στάθμευσης.
  • Κατακόρυφη Σήμανση: Εκατέρωθεν των διαβάσεων θα τοποθετηθούν πινακίδες. Στα οικοδομικά τετράγωνα τα πλησιέστερα στα υπόψη συγκροτήματα  θα τοποθετηθεί Κατακόρυφη σήμανση (πινακίδες).
  • Προστατευτικά εμπόδια σχήματος Π έμπροσθεν των εισόδων και εκατέρωθεν αυτών για εύλογο μήκος και Τύπωμα με χυτό έγχρωμο ή άλλο πρόσφορο υλικό “ΚΑΜΠΙΑ” ως οδηγού κίνησης παιδιών από την είσοδο της σχολικής μονάδας έως τη διάβαση, για τις περιπτώσεις όπου η διάβαση απέχει από την είσοδο/έξοδο.
  • Ανάγλυφες ή Θορυβώδεις Λωρίδες: Στα σχολικά συγκροτήματα του 6ου (οδοί Ταυρωπού και Σαρανταπόρου), 5ου (οδοί Θεσσαλιώτιδος και Κουμουνδούρου) και 7ου (οδός Φαναρίου) Δημοτικού Σχολείου, στα οποία υπάρχουν οδοί μεγάλης ταχύτητας και αυξημένης κυκλοφορίας, τοποθετούνται θορυβώδεις λωρίδες σαν μέτρο μείωσης ταχύτητας.



Total
0
Shares
Previous Article
Δώστε αγάπη, σώστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε το!

Δώστε αγάπη, σώστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε το!

Next Article
xionia 3

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πιθανό κύμα ψύχους το πρώτο 15ήμερο Μαρτίου